"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 31/10/2006

El PSM exigeix transparència i professionalitat en la selecció del personal i l’equip directiu de l’hospital d’Inca

El PSM demanarà a Aina Castillo quins han estat els criteris per seleccionar l’equip directiu de l’hospital d’Inca després de conèixer-se les mancances curriculars de l’equip directiuEl PSM demanarà a Aina Castillo quins han estat els criteris per seleccionar l’equip directiu de l’hospital d’Inca després de conèixer-se les mancances curriculars de l’equip directiu, ja que sembla que els principals mèrits són els serveis al partit. En aquest sentit, el PSM reivindica un espai per a la professionalitat que no sigui invadit pel partidisme i en concret consideren que els hospitals (com les escoles i d’altres serveis) així ho exigeixen. El PSM acusa el PP de dur massa enfora el seu sectarisme de partit.

El PSM ja havia criticat que el gerent compatibilitzés la seva dedicació amb l’alcaldia de Sa Pobla, per un vent un hospital que es crea necessiti una dedicació total, per l’altre mantenir el protagonisme polític en la primera línia de gestió local suscita dubtes fundats sobre la imparcialitat de la seva gestió. El PSM també havia criticat la interferència de Pere Rotger en la recollida de curriculums i apadrinant aspirants, enterbolint la imprescindible transparència del procés de selecció.

Amb aquests precedents, i havent-se rebut un total de 11500 curriculums d’aspirants a treballar a l’hospital, el PSM considera imprescindible adoptar mesures que garanteixin la netedat del procès de selecció.

El PSM celebra que s’hagi celebrat un concurs previ, però de cap manera que en la selecció externa l’entrevista sigui l’element principal per a esser escollits, una entrevista que encara no s’ha iniciat quan es pretén obrir l’hospital a finals de gener, com han manifestat reiteradament. En aquesta part de la convocatòria, és imprescindible que els tribunals no tenguin composició política sinó tècnica i amb participació dels sindicats.
De fet, tot i la urgència que semblen tenir per inaugurar abans de les eleccions en l’apartat del qual estem parlant i pel que fa al tribunal que ha de desenvolupar les entrevistes de moment no el tenen ni escollit.

Divendres passat, 27 d’octubre, van sortir les llistes provisionals per categories que havien de sortir a partir de dia 15 de setembre (un mes i mig de retard sobre el càlcul inicial) Això ha creat un gran nerviosisime entre els que han so·licitants de plaça. Ara s’ha d’obrir un termini per a presentar al·legacions i posteriorment sortirà el llistat definitiu. Es va crear una comissió que repassà la baremació que havien fet els tècnics i hi ha hagut queixes sobre el criteri que s’ha seguit i la seva possible subjectivitat, per exemple: dins la mateixa categoria de metge però diferent especialitat s’ha baremant puntuant diferent una categoria que l’altra.

El PSM també demana clarícies i transparència en l’adjudicació dels serveis externs. En aquest sentit, demanaran qui mantindrà els serveis informàtics o gestionarà el bar i al quiosc, la concessió dels quals ha de sortir publicada en el butlletí oficial.

Per últim, i en un altre ordre de coses, el PSM també s’interessarà per l’accés a peu a l’hospital i per la creació d’un servei de bus ja que la distància al Centre per a la gent gran és massa gran. El PSM insisteix que ha de ser un bus de veres, que funcioni, i no un nyap com el que es va mantenir durant un temps que gairebé no tenia utilitat. El PSM es demana si un espai tan reduit com ara l’actual tindrà prou capacitat per al tragí que representa un hospital d’aquesta magnitud i recorda que les bregues pels accessos han provocat que s’hagi de dar tota la volta a l’hospital per anar a cercar l’entrada...

Pel que fa a l’elecció de certs càrrecs a dit com ara el de Joan Ensenyat, president del Consell d’estudiants de la UIB, com a subdirector de gestió econòmica, volem recordar que l’única titulació que posseeix aquest senyor és la d’accés a la universitat, el mateix que moltíssim joves que estudien a la universitat o no, l’únic que compte a favor seu és que com a president d’un sindicat estudiantil treballa dins la universitat com a talp del PP.

I què passarà amb la gestió de l’hospital si dia 27 de maig no guany el PP quan els gestors gairebé encara no hauran pres càrrec de les seves funicons?
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: