"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 02/11/2006

El PSM vol que Govern i Consell incloguin en el pressupost les partides necessàries per reformar el Teatre Principal d’Inca

Els nacionalistes recorden que el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca són socis fundadors i copropietaris de la Fundació que, l’any 1999, adquirí el Teatre Principal d’IncaEl PSM vol que el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca incloguin en els pressupostos per al 2007 les partides necessàries per poder iniciar d’immediat la reforma del Teatre Principal d’Inca. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca i diputat al Parlament de les Illes Balears anuncia que els nacionalistes presentaran esmenes en aquest sentit als pressupostos d’ambdues institucions.

Per la seva banda, Antoni Rodríguez, regidor del PSM a l’Ajuntament d’Inca recorda que “el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca són socis fundadors i copropietaris de la Fundació que, l’any 1999, adquirí el Teatre Principal d’Inca”. Aquest edifici, construït l’any 1915, és un bé patrimonial catalogat com a edifici historicoartístic que necessita una immediata rehabilitació arquitectònica i funcional. Alorda qualifica aquesta empresa com a “un dels projectes culturals més importants per a la ciutat d’Inca i, per extensió, de tota la comarca del Raiguer”.

Els nacionalistes expliquen que els pressupostos del Govern de les Illes Balears inclouen una partida de 80.000 euros per a la reforma del Principal d’Inca, una partida que resulta del tot insuficient per a dur a terme aquesta empresa. Des del PSM recorden que el pressupost total de les obres d’execució és de 10.811.325,19 euros i demanen al Govern que incrementi la seva partida fins a 300.000 euros com a part proporcional que li correspondria per a la primera anualitat.

Així mateix, Alorda posa de manifest que “el Consell de Mallorca només ha previst 30.000 euros per enguany, la qual cosa dificulta enormement l’inici d’aquestes obres de reforma”. En aquest sentit, el portaveu del PSM anuncia que “el proper dilluns es discutirà l’esmena que el PSM ha presentat als pressuposts del Consell de Mallorca. Serà un bon moment per saber si Pere Rotger, batle d’Inca i president del PP de Mallorca, vol dur a terme la reforma del Teatre Principal d’Inca o si només fa brindis al sol”.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: