"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 28/10/2006

ENE esmena els pressupostos de l鈥橢stat per evitar grans infrastructures i perqu猫 venguin inversions territorials i culturals

Els nacionalistes aposten per uns pressupostos menys desenvolupistes per Eivissa i Formentera, alhora que consideren que el PSOE ha de rectificar les inversions en ciment previstesL鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) ha presentat 14 esmenes als Pressupostos Generals de l鈥橢stat de l鈥檃ny 2007, a trav茅s del grup parlamentari catal脿 (CiU).


Per una part, un bloc de les esmenes pretenen que l鈥橢stat adquireixi espais litorals amena莽ats per processos urban铆stics. Els nacionalistes entenen que 茅s de just铆cia que el Govern central inverteixi en la protecci贸 del territori d鈥橢ivissa i Formentera; d鈥檃ltra banda, aix铆 donen resposta a la manca de concreci贸 en els comptes estatals de la proposici贸 no de llei que s鈥檃prov脿 al Congr茅s mesos enrere i que compt脿 amb el suport de tots els grups, llevat del PP. En concret, l鈥橢ntesa (ENE) proposa que hi hagi 21 ME destinats a la compra des prat de Vila (12 ME), Benirr脿s (3 ME), ses Variades (3 ME) i es Ca Mar铆 (3 ME), a Formentera. ENE confia que l鈥橢stat comenci a adquirir finques destinades a la protecci贸 a les Piti眉ses, on no t茅 ni un m虏, a difer猫ncia de Malllorca i Menorca.


Per altra banda, ENE esmena la inversi贸 prevista al port i a l鈥檃eroport. Diverses esmenes preveuen que es donin de baixa les partides destinades als molls comercials a l鈥檃bric des Botafoc, l鈥檈staci贸 mar铆tima prevista i la que est脿 prevista al contramoll, perqu猫 ent茅n que no 茅s necess脿ria l鈥檃mpliaci贸 del port, sin贸 la seua remodelaci贸 interna; alhora, dues esmenes demanen la construcci贸 d鈥檜na estaci贸 mar铆tima (9 ME totals, amb 400.000 d鈥檌nversi贸 per al 2007) per als trajectes amb la Pen铆nsula i Mallorca, en el moll nord, i una estaci贸 mar铆tima pels trajectes amb Formentera (0,8 ME, amb amb 400.000 d鈥檌nversi贸 per al 2007).


Aix铆 mateix, els nacionalistes insten a la supressi贸 de l鈥檈smena que contempla l鈥檈xplanada en el dic d鈥檃bric del port de la Savina (Formentera) per entendre que posa en perill el model territorial de l鈥檌lla i perqu猫 es recull la negativa d鈥檜na part de la societat formenterera.


Finalment, la formaci贸 nacionalista ha presntat diverses esmenes relatives a la Biblioteca P煤blica Estatal a Eivissa que est脿 prevista construir; per una banda, s鈥檃posta per un increment en 200.000 E el pressupost inicialment previst amb 300.000. D鈥檃ltra banda, d鈥檌nsta a la inclusi贸 d鈥檈smenes que preveuen la dotaci贸 de fons d鈥檕bres (30.000 E per al 2007) i de mobiliari (tamb茅, 30.000). Els nacionalistes entenen que aquesta inversi贸 no pot esperar m茅s temps, i que s鈥檋a de fer dignament, preveient una molt bona instal路laci贸 i tots els serveis que ha d鈥檕ferir.


ENE confia en el suport dels partits pol铆tics d鈥橢ivissa i Formentera presents al Congr茅s i es mostra oberta a la negociaci贸 amb altres esmenes.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: