"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 25/10/2006

El PSM vol que l’antiga fàbrica de Can Ribes de Son Sardina sigui declarada Bé d’Interès Cultural

Bartomeu Carrió, portaveu del Grup Municipal del PSM a Cort i Bàrbara Bujosa, consellera del PSM-Entesa Nacionalista, han fet una roda de premsa aquest dematí davant Can Ribes, l’antiga fàbrica de teixits que està situada al carrer Pere Sans Garau de Son Sardina.Bartomeu Carrió, portaveu del Grup Municipal del PSM-EN a Cort i Bàrbara Bujosa, representant del PSM-EN al Consell de Mallorca, han fet una roda de premsa aquest dematí davant Can Ribes, l’antiga fàbrica de teixits que està situada al carrer Pere Sans Garau de Son Sardina.

Segons els representants nacionalistes, és un dels pocs exemples de fàbriques de finals del XIX que podem trobar a Palma, i de les activitats industrials de l’època, de les quals tan poques vegades en trobam vestigis a Ciutat. A més, es troba en molt bon estat de conservació, i per aquest motiu es converteix en un edifici emblemàtic que cal preservar.

Dissortadament, Palma, en els darrers anys, ha vist com desapareixien nombroses mostres d’arquitectura fabril, com els edificis d’Oli Balle o la Indústria Coromina al Polígon de Llevant. El PSM-EN considera doncs absolutament necessari evitar aquesta pèrdua de patrimoni, ja que són un tipus de construccions ben representatives de la història contemporània.

És per això que al plenari que se celebrarà demà, el PSM-EN demanarà que l’Ajuntament de Palma insti al Consell de Mallorca a declarar BIC la fàbrica de Can Ribes i incloure-la dins el Catàleg de Béns d’Interès Cultural.

Bartomeu Carrió suggereix que es podria habilitar l’espai de la fàbrica, que ara resta sense utilitat, per fer un centre d’estudi d’arqueologia industrial, ja que no n’hi ha cap a Mallorca d’aquestes característiques. Tot i així, Carrió i Bujosa afirmen que la decisió sobre quina hauria de ser la finalitat de l’espai l’haurien de prendre entre les entitats cíviques de Son Sardina.

Aprofitant aquesta demanda de protecció del patrimoni, el PSM-EN vol denunciar la política de construcció desmesurada que sembla que l’equip de govern del PP vol dur a terme en breu al poble de Son Sardina, per començar: el segon cinturó, al qual els veïnats s’oposen. I per altra banda, denunciar l’escàndol que representen les declaracions de Vicente Grande, de voler construir a Son Sardina un estadi nou pel RCD Mallorca, amb capacitat per més de 40.000 espectadors, així com tot un barri nou al seu voltant.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: