"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 23/10/2006

El PSM considera “molt greu” que el Govern de les Illes Balears no hagi elaborat encara el Pla de Joventut

Antoni Noguera, secretari general dels JEN, afirma que “el Govern no ha elaborat el Pla Jove perquè no l’interessen ni els joves ni les polítiques de joventut. El PP només es preocupa de fer polítiques clientelars i els joves no acostumem a passar pel tub”.El PSM considera “molt greu” que el Govern de les Illes Balears no hagi elaborat encara el Pla de Joventut. En aquest sentit, Joana Lluïsa Mascaró, presidenta del PSM i diputada al Parlament de les Illes Balears, recorden que, durant el Pacte de Progrés, es posà en funcionament el primer Pla estratègic de joventut de les Illes Balears. Quan l’actual Govern anuncià l’elaboració d’un Pla nou, demanàrem insistentment la valoració del primer, però a hores d’ara, el Govern del PP encara no ens ha donat una resposta satisfactòria”.

La diputada nacionalista explica que “el Govern de Jaume Matas anuncià que el Pla estratègic de joventut estaria elaborat el setembre del 2005. De fet, va encarregar diversos estudis i enquestes sociològiques per justificar la necessitat i les mesures que havia de prendre aquest Pla. També realitzaren unes jornades amb diferents entitats juvenils, però a hores d’ara, encara no han definit quina és l’estratègia de la comunitat respecte d’un tema tan sensible com és la joventut”. Així mateix, Mascaró posa de manifest que “la llei de joventut aprovada el 26 de juliol del 2006 apunta que en els pressuposts generals de la comunitat autònoma de les Illes Balears s’han de consignar anualment, com a mínim, els crèdits necessaris el desenvolupament del Pla autonòmic de la joventut. Com el desenvoluparan si encara no l’han redactat?

Per la seva banda, el secretari general del Joves d’Esquerra Nacionalista, Antoni Noguera, afirma que “el Govern no ha elaborat el Pla Jove perquè no l’interessen els joves ni les polítiques de joventut. Al PP la única cosa que li preocupa és fer polítiques clientelars i els joves no acostumem a passar pel tub”. Així mateix, el portaveu dels joves nacionalistes declara que “de què ens serveix als joves de les Illes Balears un Director General de Joventut que es manifesta per consolidar els privilegis d’un particular i, per contra, és incapaç de posar en marxa el Pla estratègic de Joventut? De res, no ens serveix per a res. Hauria de dimitir immediatament””

Finalment, el secretari general del PSM i candidat dels nacionalistes a la presidència del Govern assegura que “el joves i les polítiques de joventut són una prioritat per al PSM. Com a candidat, el primer que he fet ha estat reunir-me amb diverses entitats juvenils. Volem que el PSM sigui el partit dels joves”.
ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: