"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 18/10/2006

Mascaró: “És simptomàtic que UM descarti d’entrada un pacte nacionalista amb el Bloc i no renunciï a governar amb el PP”

La presidenta del PSM assegura que “en aquests moments és absolutament irrellevant què farà UM si el PP treu majoria absoluta. El que haurien d’explicar Munar i Nadal és que farà UM si el PP no treu majoria absoluta. Tornaran a fer negocis amb Jaume Matas? Repetiran el pacte de la grava i del ciment? Aquesta és la qüestió que haurien de respondre".Joana Lluïsa Mascaró, presidenta del PSM i portaveu dels nacionalistes al Parlament de les Illes Balears considera simptomàtic que el Consell de Direcció Polític d’Unió Mallorquina hagi decidit descartar qualsevol pacte de govern amb el Bloc i, per contra, no renunciï a formar govern amb el PP. En aquest sentit, la dirigent nacionalista creu que “el partit de Maria Antònia Munar ha virat definitivament cap a la dreta. Malauradament, pareix que dins aquesta formació s’ha imposat el sector “pro-PP”, encapçalat per Miquel Nadal i la pròpia Maria Antònia Munar, i ha quedat relegades a un segon pla les propostes del sector més progressista i sobiranista”.

Mascaró assegura que “en aquests moments és absolutament irrellevant què farà UM si el PP treu majoria absoluta. El que haurien d’explicar Munar i Nadal és que farà UM si el PP no treu majoria absoluta. Tornaran a fer negocis amb Jaume Matas? Repetiran el pacte de la grava i del ciment? Aquesta és la qüestió que haurien de respondre. Segur que els seus votants i militants els ho agrairien”.

Sobre la proposta de formar un govern de centre i nacionalista, la presidenta del PSM afirma que “en aquesta legislatura, l’equip de Munar no ha demostrat cap voluntat ni cap interès de voler fer un govern de centres i nacionalista, les seves actuacions han anat en sentit contrari. Fins i tot en els temes d’una major sensibilitat nacionalista, com són els temes lingüístics o la reforma de l’estatut d’autonomia, UM ha fet seguidisme dels populars, que no s’han caracteritzat per la seva sensibilitat a la identitat nacional de les Illes Balears”.

Finalment, sobre les suposades dades que utilitza UM, la diputada nacionalista convida a UM a què “si disposen d’enquestes, les poden fer pĂşbliques. Això no obstant, no hem d’oblidar mai que la darrera paraula la tenen els ciutadans el dia de les eleccions i que les enquestes just mostren tendències”. En aquest sentit MascarĂł assegura que “el que Ă©s cert Ă©s que tot apunta a un increment de l'efecte del bipartidisme. Precisament, la proposta de BLOC Ă©s ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: