"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 13/10/2006

El PSM lamenta que Ramon Socias no fes en catalĂ  el seu discurs davant la GuĂ rdia Civil

Els nacionalistes consideren que el dirigent del PSOE hauria de donar exemple i utilitzar amb normalitat la llengua pròpia de les Illes Balears per dirigir-se als funcionaris de l’administració perifèrica de l’EstatEl PSM lamenta que el delegat del Govern espanyol, Ramon Socias, no utilitzàs la llengua catalana per fer el seu discurs davant la Guàrdia Civil amb motiu de la celebració de la festa del Pilar, patrona de la benemèrita. En aquest sentit, els nacionalistes consideren que el dirigent del PSOE hauria de donar exemple i utilitzar amb normalitat la llengua pròpia de les Illes Balears per dirigir-se als funcionaris de l’administració perifèrica de l’Estat, entre els quals es troben els agents de la Guàrdia Civil.

Gabriel Barceló, secretari general i candidat del PSM a la presidència del Govern, exigeix al Govern de l’Estat que prengui mesures efectives perquè els ciutadans de les Illes Balears tenguin garantits els seus drets lingüístics. El dirigent nacionalista afirma que “actualment l’administració general de l’Estat a les Illes Balears incompleix sistemàticament la llei de normalització lingüística que estableix que tots els ciutadans tenen el dret d’usar la llengua catalana i que ningú pot ser discriminat per causa de l’idioma. Són nombrosos els casos de discriminació que han patit ciutadans catalanoparlants a mans de funcionaris de l’Estat, tant a l’administració de justícia com per membres dels cossos de seguretat de l’Estat. En aquest sentit, el candidat del PSM considera que “l’actitud de Socias davant la Guàrdia Civil no és la més adequada per contribuir a la normalitat lingüística per part de l’Administració de l’Estat”.


En aquesta mateixa línia, Barceló no comparteix el criteri del Tribunal Constitucional que va anul·lar un decret del Govern basc sobre el coneixement d’euskera en el món judicial que havia estat recorregut per l’Executiu d’Aznar. En aquest sentit, el dirigent nacionalista considera que “una vegada més, s’està obviant interessadament la pluralitat nacional i lingüística de l’Estat espanyol a la vegada que s’està vulnerant els drets dels ciutadans a dirigir-se a l’administració en la seva llengua pròpia que, no ho oblidem, és oficial en el seu territori”.
ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: