"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 03/10/2006

PSM i Alternativa volen que s’investigui si les restes trobades a la fosa comú pertanyen a represaliats durant la Guerra Civil

Gabriel Barceló, secretari general del PSM, i Miquel Àngel Llauger, portaveu d’Alternativa, acompanyats de la representant de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, Margalida Capellà, han demanat que es prenguin totes les mesures necessàries per identificar les restes.Representants del PSM-Entesa Nacionalista i d’Alternativa Esquerra Unida-Els Verds s’han personat aquest matí davant les obres públiques que s’estan duent a terme a la rotonda de devora el cementeri municipal de Palma després que s’hagin trobat una gran quantitat de fragments d’ossos humans. Donada la ubicació de la fosa comú trobada i de les primeres anàlisis realitzades, es molt probable que les restes trobades corresponguin a represaliats durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. En aquest sentit, Gabriel Barceló, secretari general del PSM, i Miquel Àngel Llauger, portaveu d’Alternativa, acompanyats de la representant de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, Margalida Capellà, han demanat que es prenguin totes les mesures necessàries per identificar les restes.

Així mateix, PSM i Alternativa han sol·licitat la paralització de les obres de desdoblament del camí de Jesús que el Consell de Mallorca esta duent a terme en aquesta zona, ja que consideren oportú que, abans de continuar amb aquestes obres, s’hauria de comprovar si existeixen més restes humanes i quina és la seva procedència. En aquest sentit, els dirigents d’ambdues formacions s’han posat en contacte amb el vicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Nadal, qui ha acceptat la petició.

Per altra banda, els representants del PSM i d’Alternativa a Cort també demanaran a l’Ajuntament de Palma que prengui les mesures oportunes en les obres que està realitzant en aquesta zona arran de la construcció del Parc de sa Riera.
ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: