"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/09/2006

Antoni Noguera: “Aznar mai no m’ha demanat perdó pels 300 anys d’ocupació dels Països Catalans”

Els joves nacionalistes consideren sorprenent que el president del PP mostri tanta “sensibilitat històrica” quan el seu partit ni tan sols ha tengut la decència de condemnar la dictadura franquistaAntoni Noguera, secretari general dels Joves d’Esquerra Nacionalista, assegura que “a mi, Aznar mai no m’ha demanat perdó pels 300 anys d’ocupació espanyola dels Països Catalans fins al dia d’avui”. El dirigent dels joves nacionalistes ha fet aquestes manifestacions després que l’expresident espanyol hagi declarat, durant una conferència a l’Institut Hudson (Wahington), que ‘no sent cap musulmà que demani perdó per conquerir Espanya i estar-hi 8 segles’.
Antoni Noguera assegura que “Aznar té una visió rància i obtusa de la història. Esper, pel bé dels seus alumnes, que si torna a fer classes a Georgetawn no li toqui impartir història”. El secretari general del JEN creu que “segurament s’endurà un bon disgust, però algú li hauria d’explicar a aquest senyor que ‘Espanya’ no és una creació divina, eterna i immutable, com volia fer creure la propaganda franquista. Un dia d’aquests voldrà que Romano Prodi demani perdó als espanyols pels més de 700 anys d’ocupació romana. Aquest home es pensa que és Isabel la Catòlica”.
Els joves nacionalistes consideren que les paraules d’Aznar són un insult per als pobles que actualment pateixen repressió o estan ocupats per exèrcits estrangers. En aquest sentit Noguera es pregunta “qui demana disculpes al Poble Sahraui? Qui demana disculpes als tibetans, als palestins, als kurds, als afganesos, als iraquians...?”
Finalment, els joves nacionalistes consideren sorprenent que el president del PP mostri tanta “sensibilitat històrica” quan el seu partit ni tan sols ha tengut la decència de condemnar la dictadura franquista. Noguera afegeix que “tampoc no record que Aznar hagi demanat mai disculpes a ningú per la massacre de les poblacions indígenes d’Amèrica durant la conquesta i ocupació del continent per part de les tropes castellanes”.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: