"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/02/2003

ENE insta l’Ajuntament de Sta Eulària a retolar els carrers de Jesús únicament en llengua catalana

L’Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) ha pogut saber que l’Ajuntament de Sta Eulària, governat pel PP, té intenció de retolar els carrers del nucli de Jesús en català i en castellà, traduint els topònims del català al catellà. Segons pareix, aquesta iniciativa es fa arrel d’unes signatures que demanaven aquest canvi i que demanaven al batle, Vicent Guasch, que accedís al sol·licitat argumentant (sic) que s’estaven lesionant els drets dels no catalanoparlants de Jesús.

Davant la seua incredulitat per la notícia d’aquesta iniciativa, ENE insta l’alcalde eularienc a mantenir el retolat dels carrers del nucli de Jesús únicament en llengua catalana, la llengua d’aquesta terra i comuna a tots els seus habitants i institucions. Els nacionalistes d’Eivissa lamenten que Guasch i el PP de Santa Eulària pretenguin desfer una decisió encertada com la que va ser retolar els carrers de Jesús com toca, és a dir, en la llengua pròpia d’Eivissa. A més, l’Entesa posa en coneixement del consistori eularienc que pot estar incorrint en una manifesta il·legalitat, atès que les disposicions normatives lingüístiques vigents a nivell de les Illes Balears sancionen que l’ús oficial dels topònims només pot ser en llengua catalana. Ens referim a la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears (aprovada, per unanimitat, pel Parlament de les Illes Balears el 1986) i el Decret sobre Toponímia (1988).

Així les coses, ENE demana a Vicent Guasch i el PP de Santa Eulària que no incorri en possibles il·legalitats, que retoli en català exclusivament totes les vies públiques del territori del municipi de Santa Eulària i que deixi de fer cas a peticions de vesins manipulades per una organització que no demostra cap voluntat d’integrar-se en la seua nova terra d’acollida.

Per a l’Entesa és lamentable haver de manifestar-se en aquest assumpte després de poder observar, amb simpatia, els darrers avanços del PP a Santa Eulària en matèria de normalització lingüística, organitzant cursos de català per a adults i per a estrangers, treguent anuncis en català i, en definitiva, mostrant més interès per la nostra llengua que en anteriors mandats.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: