"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/08/2006

El PSM vol que el Consell suspengui la tramitació de nous camps de golf i que redacti un pla sectorial

Alorda també ha qualificat de “cinísme malaltís” les declaracions de la presidenta d’UM i del Consell, Maria Antònoia Munar, qui, arran del projecte de llei del sòl elaborada pel PP, ha manifestat que “estem molt preocupats pel territori” i perquè “no es posi més ciment”El PSM presentaran una moció al proper ple del Consell de Mallorca per demanar al govern insular que iniciï la redacció del Pla Director Sectorial de Camps de Golf. Els nacionalistes també demanaran a la institució mallorquina que, simultàniament, aprovi una norma territorial cautelar que prevegi la suspensió en la tramitació de nous camp de golf.

Els nacionalistes reiteren aquesta petició després que el GOB hagi alertat sobre el consum territorial (fins a 2.500 hectàrees) que suposen els 20 camps de golfs existents i els 16 camps que estan en projecte o en construcció. El PSM també recorda que l’estudi “Turisme de golf i ressorts hotelers” realitzat recentment per la consultora turística IREA conclou que les Illes Balears es troben en “una clara situació de sobreoferta” de camps de golf. En aquest sentit, Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, recorda que “just aquest estiu, la Comissió Insular d’Urbanisme ha donat llum verda al camp de golf de Son Baco (Campos) amb un hotel de 450 places, mentre que la Comissió de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears va emetre un informe favorable a la construcció d’un nou camp de golf a Muro (Son Bosch)”. Segons Alorda, “és necessari i molt urgent que el Consell de Mallorca aturi aquest desbaratat procés i que es faci una planificació amb molt de seny i molta cura, i que, fins i tot, prevegui terminis per al tancament d’alguns dels camps de golfs existents, com el d’Aucanada, a Alcúdia, que està construït dins una zona ANEI”

Finalment, el portaveu del PSM qualifica de “cinísme malaltís” les declaracions de la presidenta d’UM i del Consell, Maria Antònoia Munar, qui, arran del projecte de llei del sòl elaborada pel PP, ha manifestat que “estem molt preocupats pel territori” i perquè “no es posi més ciment”. En aquest sentit, Alorda insta Munar a modificar immediatament el Pla Territorial de Mallorca i el Pla de Carreteres que són ultradesenvolupista i a rompre el pacte d’asfalt i ciment que manté amb el PP.

      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: