"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/08/2006

El PSM reclama a Obres Públiques que reposi la fita de pedra afectada per les obres de l’autopista de Sa Pobla

Els nacionalistes insten la Comissió Insular de Patrimoni a obrir una investigacióEl PSM vol que la Conselleria d’Obres Públiques del Govern de les Illes Balears reposi una fita de carretera, uns dels elements patrimonials afectats per les obres de l’autopista entre Inca i Sa Pobla, en un indret adequat vora la posició que ocupava anteriorment. Antoni Rodríguez, regidor del PSM a l’Ajuntament d’Inca, explica que “aquestes fites assenyalaven les antigues llegues castellanes. En concret, aquesta és la número 7 i estava situada al kilòmetre 34’1 de la carretera entre Palma i Alcúdia. La fita consta de diversos blocs de pedra on es podia llegir la inscripció A PALMA i el número VII. La flanquejaven dos bancs de pedra, que probablement daten de mitjan segle XIX”.

Els nacionalistes posen de manifest, que en el transcorre de les obres de l’autopista de Sa Pobla, la fita de pedra va ser retirada de la seva ubicació. Segons l’informe elaborat pels tècnics de patrimoni etnològic del Consell de Mallorca, aquesta fita de carretera s’havia vist afectada, en part, per les obres, que havien desplaçat una de les peces de pedra. El mateix informe concloïa que la fita únicament es podia traslladar sota la supervisió dels arqueòlegs designats per aquesta carretera.

Antoni Rodríguez recorda que “ja fa gairebé tres mesos de la inauguració d’aquest tram i la conselleria d’Obres Públiques encara no ha retornat al seu lloc la fita de pedra”. En aquest sentit, el regidor del PSM ha sol•licitat a la Comissió Insular de Patrimoni que prengui les mesures necessàries perquè Obres Públiques reposi la fita. Els nacionalistes també volen que l’Ajuntament d’Inca es preocupi per la recuperació del patrimoni cultural i instaran el regidor de Cultura a reclamar al Govern de les Illes Balears el retorn d’aquest element etnològic.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: