"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/08/2006

El PSM demana la dimissiĂł del batle d'Andratx

Els nacionalistes anuncien que aportaran nous elements a la investigaciĂł del fiscalDesprés de les darreres accions encapçalades pels grups polítics del PSIB-PSOE i d’Unió Mallorquina, el grup municipal del PSM-Entesa Nacionalista a l’ajuntament d’Andratx vol manifestar la total solidaritat amb aquests dos grups de l’oposició. El pas efímer per l’equip de govern d’aquests dos partits, a part d’haver “donar aigua” al batle Hidalgo, ha fet que coneguessin de més aprop les diferents estratègies i irregularitats que ara denuncien.

Cal recordar que a la passada legislatura varen governar PP (6 regidors) i ALA (1). ALA tengué la batlia el darrer any. Les eleccions del 2003 donaren els següents resultats: PP (4), PSOE (3), ALA (3) UM (2) PSM (1). EL PP fa batle a Eugenio Hidalgo per 4 anys i fa “fugir” a l’anterior batlessa na Margalida Moner. Als tres mesos aquest pacte ja no funciona i Hidalgo treu defora al PP. El PSM proposa un govern de coalició de tots els partits politics. No es posible. Hi ha converses PP-UM-PSM i al darrer moment UM es desmarca del pacte i fa una coalició amb ALA-UM- PSOE . El PSOE havia anunciat moltes vegades que no pactarien amb Eugenio Hidalgo si no dimitia de batle. Aquest pacte no funciona i el PSM el desembre de 2004 fa una reunio amb tots els partits excepte ALA per tornar a proposar un govern de coalició i redreçar la situació politica i urbanistica d’Andratx. No torna esser posible l’acord. Eugenio Hidalgo romp el pacte amb PSOE i UM i la coalició ALA s’integra dins el PP i el Sr. Hidalgo segueix essent batle.

El PSM anuncia que col•laborarà en el procés engegat facilitant al fiscal les que, al seu parer, poden ésser causa d’il•legalitats de part dels tècnics i polítics de l’ajuntament. Els nacionalistes denuncien que s’han trobat amb molts d’entrebancs per a consultar expedients. Malgrat tot han pogut prendre nota de presumptes irregularitats i sobre tot de la manera de treballar al departament d’urbanisme, dirigit directa o indirectament, des de fa anys per Eugenio Hidalgo.

Es imprescindible la dimissió del batle. Els motius són evidents: en primer lloc es qüestiona la seva honorabilitat, innata com a representant del poble. Igualment la defensa dels seus interessos l’ha de fer des de un lloc allunyat de l’entitat municipal per tal de garantir que els recursos humans i econòmics de l’ajuntament no es troben a la seva disposició. Massa fronts judicials oberts, indemnitzacions, errors a l’hora de cobrar sancions, etc, per actuacions incorrectes de polítics i de tècnics està suportant l’ajuntament amb els diners dels contribuents andritxols per, a més a més, afegir-hi la defensa dels seus interessos privats.

Dels expedients a posar en coneixement de la fiscalia de delictes urbanístics, alguns evidencien clarament la prevaricació d’alguns tècnics del departament d’urbanisme, imputant-los directament. Ens trobam amb casos on, per exemple, s’informa favorablement un expedient que no té tota la documentació requerida legalment, es certifica una superfície diferent a la que diu el projecte del promotor o bé la certificació de l’existència d’una construcció allà on hi ha només un munt de pedres...

El PSM es demana quins són els interessos del President Matas per mantenir a aquest senyor al capdavant de l’Ajuntament d’Andratx abans com a Batle Independent, amb el recolzament dels regidors del PP, i ara com a Batle del PP i futur (?) cap de llista a les municipals del 2007.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: