"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 17/07/2006

Els JEN-PSM presenten els seus punts imprescindibles per una llei de joventut de qualitat

Els joves nacionalistes consideren que, en q眉estions com habitatge, treball, educaci贸, llengua i identitat, els jovent han de tenir garanties de poder exercir els seus drets per poder combatre les esgarrifoses dades de la realitat prec脿ria que viuen actualment els joves de les Illes.El JEN-PSM,abans de l鈥檃provaci贸 del text aquest dimarts al Parlament, presenta una s猫rie de punts que considera imprescindibles, i que ja se varen presentar en forma d鈥檈smena per tal d鈥檃conseguir una llei de joventut de qualitat i benestar pels joves. D鈥檃ltra manera es cauria en l鈥檌nter茅s partidista, del qual est脿 fent gala el Partit Popular amb l鈥檈spectacle absurd d鈥檃quest mes d鈥檈stiu al Parlament.

Nosaltres com a joves, tornam a insistir en el compliment dels punts seg眉ents com a base per poder lluitar contra la precarietat juvenil. present en totes les tem脿tiques que afecten el jovent, per tal que puguin fer un projecte de vida digne. S贸n els seg眉ents:

- Igualtat d鈥檕portunitats per tot el jovent de les Illes Balears.

En aquests moments la llei distingeix diferents categories de joves, tot i que al cap铆tol de principis fan refer猫ncia a la igualtat, no discriminaci贸, etc. Aquells joves que no poden acreditar 5 anys de resid猫ncia a les Illes Balears, encara que hagin nascut aqu铆 o que la fam铆lia s鈥檋i hagi traslladat des d鈥檜na altra comunitat aut貌noma o des de l鈥檈stranger, no seran considerats Joves de les Illes Balears. Un clar exemple de desigualtat, fent joves de tercera i quarta categoria.

- Creaci贸 d鈥檜n Observatori de Joventut.

Creaci贸 d鈥檜n organisme independent d鈥檃n脿lisi, avaluaci贸 de la situaci贸 de la joventut a les Illes i generador de propostes per crear pol铆tiques juvenils de qualitat.
En aquests moments el PP s鈥檕posa a la creaci贸 d鈥檃quest organisme, ja que segons les paraules de la Consellera Puig, no vol que sigui un focus de not铆cies negatives i aix铆 no destapar la precarietat que han de suportar els joves dia a dia.

- Reconeixement de la situaci贸 socioling眉铆stica de les Illes.

Establir a la llei totes les eines necess脿ries perqu猫 tots els joves puguin viure en catal脿. En aquest aspecte la pol铆tica del PP, d鈥檃gressi贸 constant i deixadesa envers la llengua catalana, fa que el JEN-PSM veiem amb inquietud aquests tema. Es podria donar el cas que la nova llei fos una altra plataforma per seguir practicant l鈥檈utan脿sia activa del Govern cap a la llengua catalana.

- GARANTIR drets

El text no garanteix els drets b脿sics, nom茅s s鈥檃ssegura la seva promoci贸.
El JEN-PSM afirmam rotundament que a aquesta llei s鈥檋an de garantir drets b脿sics perqu猫 els joves puguin desenvolupar un projecte de vida digna. En q眉estions com habitatge, treball, educaci贸, llengua i identitat els joves han de tenir garanties de poder exercir els seus drets per poder combatre les esgarrifoses dades de la realitat prec脿ria que viuen actualment els joves de les Illes.

- Una llei constructiva, no sancionadora.

El nou text dedica m茅s articles al regim sancionador que a les pol铆tiques d'emancipaci贸. Un clar exemple que, fins i tot a la pr貌pia llei de joventut, els prejudicis cap els joves estan presents. Aquesta llei s鈥檋a de contruir des de la positivitat i no la sanci贸 basada en els estereotips negatius cap el jovent.

www.jen.cat


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: