"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 30/01/2003

El PSM demana que es desbloqui la reforma del Senat

El partit nacionalista vol que el senat sigui una cambra de representaci贸 territorial en funci贸 de les autonomies i no de les prov铆ncies. Aix貌 suposaria que la representativitat de les Illes Balears es duplicaria

El PSM-EN considera poc versemblants les declaracions del president del senat en les que afirma que no descarta la reforma des del moment que s’hi est脿 treballant des de l’any 1994 i no s’arriba enlloc, b脿sicament per la negativa del PP.

Segons el PSM, 茅s un脿nime la percepci贸 que l’actual composici贸 i funcions del senat resulten obsoletes i no representen la realitat de l’Estat espanyol i la seva composici贸 en autonomies. Per tant, el PSM-EN demana que la representaci贸 al senat vagi en funci贸 de les autonomies (17) i no en funci贸 de les prov铆ncies (53), tal i com es fa en els estats federals bicamerals. Per aix貌, proposa que la com a m铆nim les dues terceres parts de la Cambra estigui formada per representaci贸 parit脿ria de les Comunitats -amb independ猫ncia de la seva poblaci贸-, i que, com a m脿xim, la tercera part es reparteixi de manera proporcional a la poblaci贸. El PSM destaca que, amb aquest plantejament, les Illes Balears tendrien el doble de la representaci贸 actual.

El senat per al PSM ha de ser el lloc de representaci贸 territorial i que expressi el car脿cter plurinacional de l’Estat. En aquest sentit, proposen augmentar el pes del Senat en les decisions legislatives d’inter猫s auton貌mic i que, en qualsevol cas, hi siguin oficials totes les lleng眉es de l’Estat.

El PSM recorda que el Parlament de les Illes Balears va aprovar el mes de setembre de 2000 la proposici贸 no de llei del PSM en la que s’instava la modificaci贸 de la Constituci贸 per garantir que el Senat esdevingui una veritable cambra de representaci贸 territorial.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: