"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/12/2002

El PSM s'adhereix a l'homenatge a Pere Melis

El PSM-Entesa Nacionalista vol manifestar la seva satisfacció pel més que merescut homenatge que ahir el poble de Ciutadella, i el món de la cultura de Menorca en general, va retre a Pere Melis Pons.

Es reconeixia, així, la valuosísima tasca realitzada pel mestre ciutadallenc al llarg de la seva vida en defensa de la llengua pròpia de Menorca i és que, mitjançant els seus articles diaris Pere Melis fa possible que no es perdin paraules i expressions tradicionals, pròpies de la nostra manera de representar la realitat, paraules que moltes vegades cauen en l'oblit i que les noves generacions desconeixen .

Precisament pel seu treball i, també, per la seva actitud envers la llengua i la cultura de l'illa, que ha permès que molts menorquins i menorquines recuperessin et coneixement i l'estima cap a la llengua pròpia, el PSM li va atorgar al 1999 el "Premi Llum Nova".

En definitiva, Pere Melis, com a defensor de la unitat de la llengua catalana, alhora que reïvindicatiu de les particularitats idiomàtiques i de la riquesa lèxica del català que es parla a Menorca ha esdevingut un exemple a seguir en la defensa de la nostra identitat.

Que sigui per molts d'anys!!!


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: