"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

El PSM opina. 04/04/2004

Rumors sobre el Parc Temàtic, per què Calvià i no Inca

A hores d'ara, ningú no posa en dubte que el parc temàtic segueix ben viu, i que l'empresa responsable del projecte no ha descartat res; millor dit, ha descartat la possibilitat de fer-ho a Inca perque, segons les males llengües, els seus promotors se senten enganats. Rumors ben fonamentats diuen que els danesos tallen claus amb alguns polítics inquers. Conten que el regidor-promotor «d'Inca la ciutat que tu vols», amb el vistiplau del Batle, fou qui proposà a l'empresa que el projecte es dugués a terme a la capital del Raiguer. Ho veien molt interessant per a la ciutat i, a més, coneixien la finca perfecta per a la seva ubicació.

De fet, els nòrdics es confiaren i feren opcions de compra que, a hores d'ara, encara no són efectives, però han costat un grapat de doblers.

La segona passa fou començar a moure papers amb unes instruccions ben precises: deixeu l'assumpte en les nostres mans, que sabem com tractar el poble.

A partir d'aquí des de l'ajuntament es llançà la idea de fer una fundació per dinamitzar la ciutat. El regidor deixava caure a les tertúlies de ràdio que Mallorca era com un «donuts», amb tota la riquesa acumulada a la costa i un buit enmig; per tant era necessari convertir-la en una ensaïmada, és a dir, amb riquesa pertot arreu. La cosa començava a rodar.

Mentrestant els danesos movien papers i gastaven més doblers. Paral·lelament una plataforma popular antiparc, integrada per distints col·lectius, començava a fer sentir la seva veu. Després vendrien les mocions a diferents pobles.

Al carrer hi havia un intens debat social i D. Pere Rotger, per tal de no pronunciar-se, surt per la tangent dient que faria una consulta popular si el Consell de Mallorca contemplava la viabilitat del projecte al PTI. Però el Conseller J. Melià descartà aquesta possibilitat i acusà l'Ajuntament d'emetre un missatge ambigu. El Batle d'Inca l'amenaçà amb una guerra institucional si s'autoritzava a un altre indret de Mallorca.

Amb aquesta conjuntura arriben les eleccions i els canvis. La plataforma antiparc es reactivà quan Rotger manifestà que el CIM podia canviar d'opinió i que, arribat el cas, es duria a terme el famós referèndum. Quan el regidor-promotor «d'Inca la ciutat que tu vols» se'n va de la llengua en un programa de TV3, la corda se tensa, i el nou Conseller d'Ordenació del Territori reitera el que ja havia manifestat Melià. Al batlle, que hàbilment havia passat la patata calenta al Consell, no li quedà mes remei que acatar la decisió i ordenà al seu regidor que tanqués la boca.

Ara diuen que els danesos han quedat farts d'indefinicions, i referèndums. També diuen que se senten enganyats, i que d'Inca no en volen sentir parlar més.

Si la rumorologia va ben encaminada, perd tot el sentit la «guerra» entre Inca i Calvià, perquè la decisió està presa. Com a promotors només pretenen tenir les coses clares, i ubicar-se a un municipi on els seus dirigents no vulguin nedar i guardar la roba, cosa que des d'un punt de vista empresarial té molta lògica. Si el Consell dóna llum verda o no a aquest macroprojecte forma part d'un altre article. El motiu que avui ens ocupa només és posar damunt la taula els rumors que expliquen el perquè de certes coses.





      

 

 




PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: