"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/10/2002

El PSM-Entesa Nacionalista manté que el cas Formentera no pot quedar impune i no comparteix la decisió del Tribunal Suprem de denegar “por ahora” la compareixença de Matas

Davant la informació sorgida al respecte de la decisió del Tribunal Suprem de denegar, “por ahora”, la imputació de Jaume Matas al cas Formentera i per tant retornar-lo a Balears, el PSM-Entesa Nacionalista manté que el cas no pot quedar impune i no comparteix aquesta decisió.

Tanmateix, el PSM insisteix que aquesta decisió no acaba amb el cas, ja que aquest retornarà a Balears perquè es continuï investigant, i esperam que un moment o altre s’arribi a esclarir que és el que va passar. En aquest sentit, el PSM creu que en qualsevol cas hi ha d’haver responsabilitats i qui les ha d’assumir ha de ser qui llavors era el màxim responsable de l’executiu, Jaume Matas.

El que està clar en qualsevol cas és que hi va haver moviment de votants i manipulació del cens, en l’aparició de votants argentins a Formentera, actuació que atempta contra els principis bàsics de la democràcia i que per tant s’ha de trobar un responsable en tota aquesta operació.

Per una altra banda, i amb els antecedents sorgits des del Tribunal Suprem i des de la Fiscalia General de l’Estat, el PSM creu que aquesta decisió demostra una vegada més que el sistema judicial està polititzat i que es fa servir en alguns casos per evitar la depuració de responsabilitats d’alts càrrecs del Govern de l’Estat.

Finalment cal destacar el fet que des del mes de juny de l’any 2001, el fiscal encarregat del cas a Eivissa, demana la imputació de Matas per declarar, creient indispensable aquesta declaració per aclarir el cas, i no ha estat fins més d’un any després que se li ha contestat. Qualque cosa no funciona en el sistema judicial si per arribar a saber tan sols si ha de comparèixer o no com a imputat Jaume Matas han hagut de menester tan de temps.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: