"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/10/2002

El PSM-Entesa Nacionalista creu molt greus les declaracions de membres del PP defensant una Espanya unitària i castellana sota la "protecció" de l'exercit

El PSM-Entesa Nacionalista creu molt greus les declaracions d'intencions fetes per dirigents del PP estatal durant l'acte d'alçament de la bandera espanyola que s'inaugurà ahir i que es repetirà cada mes. Tot i que es podria parlar d'un gest exagerat sense majors conseqüències, la presència de l'exercit i les declaracions de diferents dirigents del PP que han acompanyat el gest, el fan molt més preocupant i delicat.

Una actuació que rememora, a través de les paraules del ministre Federico Trillo o del batlle de Madrid Álvarez del Manzano, temps passats i intencions de fomentar novament la unitat d'una espanya a la qual el PP li continua negant la seva pluralitat nacional, cultural, etc. Manifestacions com les de Federico Trillo destacant que en aquests moments (en referència a la situació amb el País Basc) es produeixen unes circumstàncies en les quals cal fer esment la garantia que els exercits d'Espanya són els custodis de la seva bandera i la seva unitat, denoten a les clares un atac contra tot allò que no s'integri dins la “unitat” espanyola, amb amenaces velades i de la gravetat de la utilització del mateix exercit si s'atempta contra aquesta "unitat". Manifestacions que per al PSM són mereixedores de la immediata dimissió del ministre de Defensa. Així mateix Álvarez del Manzano s'afegí a l'atac amb declaracions semblants on manifestà que "és un bon moment per dur a terme aquesta acció per a subratllar el que significa la integritat i la unitat d'espanya sota un estat i una llengua".

Un acte que continua aprofundint, fins i tot utilitzant la simbologia al seu abast, en la involució autonòmica a la qual està sotmetent Madrid a les diferents institucions infraestatals, utilitzant la bandera espanyola, com a una arma d'enfrontament. En aquest sentit, el PP ha fet un gest del tot fora de lloc, aprofitant una situació de tensió amb el País Basc i en un moment en que es parla de concòrdia i d'enteniment per part del Lendakari, Juan José Ibarretxe, a qui va dirigida aquesta maniobra.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: