"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/09/2002

El PSM denuncia que les partides d’inversions de Madrid discriminen novament els ciutadans de les Illes Balears

El PSM-Entesa Nacionalista manifesta el seu desencant per les partides d'inversions que hi ha reflectides als pròxims pressupostos per al 2003, de l'Estat envers les Illes Balears.

Els nacionalistes denuncien que des de Madrid continuen sense voler fer cas a les demandes que es fan des d'aquest país pel que fa a les necessitats reals que té les Illes Balears.

Així, en l'anunci fet ahir de la destinació de 250 milions d'euros per a les Illes Balears, no s'hi pot trobar ni un d'aquests destinats a la infrastructura del gas (gasoducte) tot i que a la resta de l'Estat espanyol hi ha una inversió multimilionària al respecte.

Igualment és insultant la inversió ferroviària, que de la inversió bilionària de la qual braveja Madrid, a les Illes Balears tan sols es destina una quantitat ridícula per estudis, la qual cosa xoca frontalment amb la política duta a terme pel Govern de les Illes Balears, de potenciar l'ús del ferrocarril, com a alternativa a la massificació de cotxes que pateix sobretot Mallorca.

De les inversions fetes públiques ahir, destaquen igualment les de carreteres (48 milions d'euros), que tot i estar reflectida, no s'executa per la perenne negativa a fer-ho mentrestant no es destinin a fer autopistes. Una situació inacceptable que demostra poc respecte pels ciutadans de les Illes Balears i a les seves institucions d'autogoven, ja que el Govern té les competències transferides i per tant plena sobirania a l'hora de decidir quin model de carreteres vol per a la comunitat.
Reflexions que es poden fer extensives en matèria d'equipaments culturals, esportius, en I+R, etcètera.

Per altra banda, les inversions en les competències encara estatals en matèria de justícia, ordre públic, cadastre o trànsit tampoc semblen suficients.

El PSM lamenta que les prioritats del Govern de l'Estat: dessaladores, passejos a vorera de mar, ports i aeroports coincideixin poc, quan no s'enfronten directament, amb les necessitats dels ciutadans de les Illes Balears.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: