"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/09/2002

ENE pregunta al Govern de l’Estat sobre les deficiències de l’Administració de Justícia a les Pitiüses

L'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) ha adreçat tres preguntes al Govern de l'Estat, a través del senador del Grup Català, Jordi Xuclà, sobre les deficiències que pateix l'Administració de Justícia a les Pitiüses.

En primer lloc, des d'ENE es demana al Govern sobre els greus problemes d'espai que pateix l'actual edifici dels jutjats d'Eivissa i, en conseqüència, si hi ha prevista alguna actuació per traslladar els jutjats a unes dependències més àmplies. En cas de resposta afirmativa, es demana en quin termini està prevista tal actuació.

En segon lloc, els nacionalistes i ecologistes eivissencs demanam sobre les previsions de la creació del setè jutjat d'Instrucció a Eivissa -tal i com es recomana a un informe del Consell General del Poder Judicial- i, en cas que el Govern hagi decidit la seua creació, en quin termini es produiria. Es demana també a l'Executiu si creu possible que aquest setè jutjat d'instrucció pugui ubicar-se a l'actual edifici, donada la manca d'espai que ja es pateix actualment.

Finalment, es pregunta també al Govern si creu que l'Administració de Justícia a Eivissa compta actualment amb suficients mitjans per dur a terme els anomenats judicis ràpids, previstos a la nova Llei d'Enjudiciament. Consideram que aquesta pregunta és del tot adient, donades les crítiques sorgides dels propis professionals de la Justícia a Eivissa –com ara des de la Fiscalia- sobre la manca de mitjans humans i materials per a una adequada implantació dels judicis ràpids a les Pitiüses. L'Entesa considera que són evidents les insuficiències de tota mena que pateix l'Administració de Justícia a les Pitiüses, i que no fan més que agreujar-se amb el pas del temps sense que s'adoptin les mesures pertinents per posar-hi remei.

D'altra banda, en un moment en què hi ha una lògica preocupació per l'augment de la inseguretat ciutadana ens sembla impresentable que el govern del PP centri de manera gairebé exclusiva la solució d'aquests problemes en mesures policials, oblidant-se de la importància d'un bon funcionament de l'Administració de Justícia. L'única previsió és la potenciació dels judicis ràpids, però sense explicar quines inversions es duran a terme perquè es puguin dur a terme adequadament.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: