"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 17/09/2002

Dami脿 Pons i l鈥橢ntesa exigeixen a Els Verds d鈥橢ivissa m茅s serietat i menys partidisme en parlar d鈥橢ducaci贸

Dami脿 Pons, conseller d'Educaci贸 i Cultura del Govern de les Illes Balears i membre de la Federaci贸 PSM-Entesa Nacionalista, ha destacat que Els Verds d'Eivissa han comen莽at la campanya electoral molt prompte i amb un to molt partidista en un tema tan sensible com el de l'Educaci贸, a la vegada que ha lamentat la mala informaci贸 d'Els Verds en formular la pregunta al Parlament de les Illes Balears que li han plantejat avui. En resposta a una pregunta feta pel diputat Joan Buades, a m茅s de l'anterior, el conseller nacionalista ha replicat que el mes de desembre ja estar脿 obert l'IES de Sant Agust铆 –que ja t茅 equip directiu i claustre nomenats- i que l'IES de Sant Lloren莽 ja t茅 les obres iniciades. A m茅s, el problema del CP de s'Olivera no 茅s un problema d'educaci贸 sin贸 que el concurs s'ha quedat desert dues vegades, malgrat un increment de preu, i que s'est脿 negociant amb empreses constructores perqu猫 es puguin comen莽ar les obres el m茅s aviat possible. Per una altra banda, Pons ha desmentit la manca de planificaci贸 de la conselleria perqu猫 茅s molt dif铆cil fer front a les sobtades inscripcions d'alumnes fora del termini establert, tot recordant que el curs anterior 600 alumnes s'inscrigueren amb el curs iniciat i que el curs 2002-2003, abans del seu comen莽ament, ja ha rebut 245 demandes fora de termini.

L'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) assumeix la resposta de Dami脿 Pons i exigeix a Els Verds d'Eivissa molt m茅s rigor en parlar d'Educaci贸. Els nacionalistes i ecologistes eivissencs cr猫iem que Joan Buades donava suport a la majoria progressista i nacionalista al Parlament i al Govern de les Illes Balears. Consideram que si tenen alguna discrep脿ncia la poden fer de manera interna, aix铆 com demanar informaci贸 a dues persones molt accessibles com s贸n Dami脿 Pons i Antoni Mar铆 “Rota”. Els membres d'ENE tenen molta m茅s responsabilitat i no actuen com a membres de l'oposici贸. Ens preguntam qu猫 passaria si critic脿ssim obertament la Conselleria de Medi Ambient del Govern, liderada per la verda Margalida Rossell贸; quan aquesta conselleria ha fet les coses b茅, ens n'hem alegrat, i quan no ha s茅t aix铆, no hem fet p煤bliques les nostres discrep脿ncies amb una conselleria encap莽alada per un partit del Pacte Progressista.

ENE d贸na el seu total suport a la gesti贸 de la Conselleria d'Educaci贸 i Cultura i al seu delegat territorial a les Piti眉ses, Antoni Mar铆 “Rota”, la qual ha significat unes millores evidents en el m贸n educatiu des del 1999. L'Entesa considera innegable que les coses estan molt milor que en aquell moment, tot i recon猫ixer mancances en centres, aspecte sobre el qual s'est脿 treballant i que no sempre s贸n imputables a la gesti贸 de la conselleria.

Els membres del PP estarien molt millor callats quan parlen d'Educaci贸, segons ENE. La gesti贸 efectuada per ells abans del 1999 no t茅 res a veure amb l'actual (alg煤 se'n recorda dels problem脿tics inicis de curs en 猫poca PP quan, a m茅s, no hi havia les xifres d'immigraci贸 actuals?). A m茅s, des que governen nacionalistes i progressistes a les Illes Balears, s'han dedicat a no col路laborar en la mida de l'exigible institucionalment; hem de recordar que va ser el Consell d'Eivissa i Formentera el que va signar els convenis de col路laboraci贸 que Sant Josep i Santa Eul脿ria es negaren a firmar, essent l'煤nica excepci贸 Sant Joan. Per tant, ENE els demana que callin, de moment, i que facin les promeses electorals en per铆ode electoral. Un nou institut ser脿 realitat al municipi de Sant Josep malgrat la manca de col路laboraci贸 dels conservadors josepins, a Sant Agust铆.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: