"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/09/2002

L’Entesa s’adhereix a la campanya “Seguretat, sí, ampliació, no” anunciada pel GEN respecte del projecte d’ampliació de l’aeroport d’Eivissa

L'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) anuncia la seua adhesió a la proposta de campanya llançada pel GEN sobre el pla d'ampliació de l'aeroport d'Eivissa projectada pel ministeri de Foment. A la vegada, ENE manifesta que refrenda els termes i els continguts exposats per la direcció del GEN, ahir, sobre els impactes que provocarà el pla director de l'aeroport des Codolar i la manca de necessitat del gruix de les obres i intervencions previstes.

ENE anuncia que ja ha presentat al Senat preguntes al respecte del tema adreçades al govern d'Aznar i que se'n presentaran de noves, a més d'al·legacions al projecte i d'altres iniciatives polítiques per aconseguir aturar els aspectes denunciats.

Els nacionalistes i ecologistes eivissencs recorden que el passat 13 d'agost ja emeteren un comunicat de premsa en el qual ja s'apuntava la postura d'aquesta formació política respecte de la desproporció del projecte. L'Entesa no pot acceptar que es passi de 4,5 milions de passatgers als 7 previstos per al 2015 per part d'AENA. A més, aquest projecte no és compatible amb un model de desenvolupament sostenible per a Eivissa i Formentera i pot significar un increment de la massificació turística en plena temporada. ENE creu que el que s'ha de prioritzar és l'execució d'allò que preveu el Règim Especial de les Balears (REB). També es destaca que existeix un lògic temor pels impactes sobre el medi físic i natural que el projecte pot implicar, especialment pel que fa a l'àmbit del Parc Natural de ses Salines. L'Entesa és favorable a l'habilitació de la pista de rodadura com a pista d'emergència, així com a obres de renovació i modernització d'instal·lacions ja existents.

Els nacionalistes i ecologistes eivissencs segueixen reclamant el traspàs de la competència sobre ports i aeroports al Govern de les Illes Balears i que el seu futur passi per una òptica illenca i apropada a la nostra realitat i les nostres reals necessitats.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: