"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 30/08/2002

ELS JEN DEMANEN UNA SOLUCI脫 DIALOGADA PER A EUSKALHERRIA

Els Joves d'Esquerra Nacionalista demanen una soluci贸 per a l'actual situaci贸 d'Euskalherria que passi pel respecte a la vida i a les llibertats, que respecti la voluntat de les ciutadanes i els ciutadans bascos expressada lliure i democr脿ticament i que sigui fruit del di脿leg i del respecte a les idees.

Els joves nacionalistes s贸n conscients del terrible patiment que viu la societat basca, i molt especialment el de les v铆ctimes del terrorisme i el de les seves fam铆lies; per aquesta ra贸 condemnen qualsevol acte de terrorisme i consideren imprescindible l'immediat cessament incondicional de qualsevol tipus de viol猫ncia.

Els JEN consideren inadmissible que el Parlament espanyol decideixi il路legalitzar Batasuna, una formaci贸 pol铆tica d'脿mbit basc, fent valer de la majoria estatal en contra de la majoria basca que considera aquesta mesura contraproduent i que podria significar un augment de la viol猫ncia i la crispaci贸 social i un desencantament d'aquelles persones i col路lectius que treballen per una sortida pol铆tica, pac铆fica i dialogada al conflicte basc.

Aix铆 mateix, els JEN denuncien l'aprofitament partidista i propagandista que, des dels partits estatals, s'est脿 fent del conflicte basc, actitud que no ajuda en absolut a calmar la situaci贸. En aquest sentit, els Joves d'Esquerra Nacionalista volen mostrar la seva indignaci贸 pel tracte irrespectu贸s, sovint malintencionat, que est脿 rebent el Govern Basc i la satanitzaci贸 del nacionalisme basc, immensament comprom猫s amb la democr脿cia, la pau i el respecte a la vida. Joan Serra, secretari general dels JEN ha afirmat que 鈥溍﹕ intolerable que es sembrin dubtes sobre aquelles persones i formacions pol铆tiques que han estat sempre enfrontats a la viol猫ncia i lluitant per la democr脿cia i la llibertat鈥.

Els Joves d'Esquerra Nacionalista recorden que, com ja s'ha assenyalat des d'脿mbits pol铆tics i jur铆dics, la llei org脿nica de partits pol铆tics, instrument jur铆dic mitjan莽ant el qual s'ha il路legalitzat Batasuna, vulnera principis democr脿tics i de l'Estat de Dret com la llibertat ideol貌gica, la participaci贸 pol铆tica, la seguretat jur铆dica o la proporcionalitat de les penes. 脡s per aix貌 que el joves nacionalistes exigeixen la retirada immediata d'aquesta llei i demanen als poders p煤blics que impulsin el comprom铆s per la construcci贸 d'una societat plural i integrada, basada en la ferma defensa del drets Humans, i deixi de costat din脿miques a茂lladores que pretenen la il路legalitzaci贸 de les idees i desestabilitzen greument el poble basc. Aix铆 mateix tamb茅 insta als poders p煤blics a que participin del comprom铆s de perseguir tots els delictes des de els instruments que ofereix l'Estat de Dret, respectant escrupolosament el principi de separaci贸 de poders, i que apostin decididament pel di脿leg sense exclusions com a instrument incompatible amb la intoler脿ncia i com a mitj脿 idoni per a la resoluci贸 del conflicte de normalitzaci贸 pol铆tica i de conviv猫ncia entre tots.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: