"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/08/2002

El PSM-Entesa Nacionalista exigeix a Aznar faci els deures pel que fa a la Balança Fiscal i al Règim Especial

El PSM-Entesa Nacionalista qualifica de ridícules i sectàries les declaracions pronunciades per José Maria Aznar a Maó i li replica que, lluny de l'obcecació i la prepotència demostrada, hauria de venir a les Illes Balears amb una actitud més constructiva i compromesa.

Segons el PSM, el que hauria de fer Aznar és demanar disculpes als ciutadans de les Illes Balears pel tractament injust que aquest reben per part del govern de l'estat i fer un sincer propòsit d'esmena. En aquest sentit, els nacionalistes exigeixen al govern de l'estat que faci els deures, sobretot pel que fa a la Balança Fiscal i al Règim Especial, ja que amb els més de mil milions d'euros que suposa el dèficit fiscal entre l'estat espanyol i les Illes Balears es podrien solventar moltes de les deficiències de les Illes Balears.

Els nacionalistes també retreuen a Aznar que les Illes Balears no hagin comptat amb el govern de l'estat a l'hora de trobar ajudes per a la reconversió dels sectors econòmics com són la indústria, l'agricultura o el turisme.

Per altra banda, el PSM-Entesa Nacionalista ha qualificat de ridícules i sectàries les declaracions fetes per Aznar a Maó. Segons els nacionalistes és impropi del president del govern de l'estat insultar i desqualificar el govern del país on està passant uns dies de vacances.

A parer del PSM, les desafortunades declaracions d'Aznar demostren el poc sentit institucional del president de l'estat i la manca de respecte que professen els populars a les institucions on no governen. En aquest sentit, els nacionalistes recorden a Aznar que la comunitat balear és una societat democràticament madura i que el govern del qual s'han dotat les ciutadanes i els ciutadans de les Illes Balears es mereix un respecte.

El PSM no vol entrar a contestar les declaracions realitzades per Aznar perquè les considera absurdes i més semblants a un intent de desqualificació que no una sana discrepància política. Segons els nacionalistes les paraules Aznar demostra que el Partit Popular continua instal·lat en el desenvolupisme i que qualsevol política o acció encaminada a modular la situació es titllada de catastròfica.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: