"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 13/08/2002

ENE considera totalment desproporcionat el projecte d鈥檃mpliaci贸 de l鈥檃eroport d鈥橢ivissa

Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) considera totalment desproporcionat el projecte d'ampliaci贸 de l'aeroport d'Eivissa previst pel Govern de l'Estat. L'esmentat projecte, quantificat en 72 milions d'euros, preveu augmentar la capacitat d'acollida de passatgers fins a 7 milions anuals l'any 2015. Cal tenir en compte que el tr脿nsit actual 茅s d'uns 4,5 milions de passatgers anuals.

ENE 茅s favorable a l'habilitaci贸 de la pista de rodadura com a pista d'emerg猫ncia, aix铆 com a obres de renovaci贸 i modernitzaci贸 d'instal路lacions ja existents. En canvi, consideram totalment fora de lloc una ampliaci贸 destinada a quasi duplicar l'actual capacitat d'acollida de l'aeroport d'Eivissa amb l'excusa d'evitar col路lapses durant els mesos de juliol i agost.

L'Entesa considera que el Pla Director de l'aeroport d'Eivissa 茅s incompatible amb qualsevol model de desenvolupament sostenible per a les Piti眉ses. En primer lloc, no s'ent茅n que quan hi ha un ampli consens a la societat piti眉sa pel que fa a no augmentar la capacitat d'allotjament tur铆stic, s'elabori un projecte d'ampliaci贸 de l'aeroport que gaireb茅 duplica el nombre de passatgers.

Resulta aix铆 mateix incomprensible que es justifiqui tal ampliaci贸 pels possibles problemes futurs que puguin sorgir durant dos mesos a l'any. 脡s a dir, el govern d'Aznar no tan sols no fa absolutament res per avan莽ar en la desestacionalitzaci贸 tur铆stica –tot i que el R猫gim Especial de les Illes Balears l'obliga a fer-ho-, sin贸 que inverteix desenes de milions d'euros per a aprofundir encara m茅s en el model actual.

A m茅s de tot l'anterior, cal destacar l'impacte ambiental que aquesta ampliaci贸 causar脿, donada la ubicaci贸 de l'aeroport al Parc Natural de ses Salines.

Finalment, l'Entesa reivindica novament el trasp脿s de la compet猫ncia sobre ports i aeroports al Govern de les Illes Balears. Creim que aquesta 茅s l'煤nica soluci贸 per evitar projectes com el de l'ampliaci贸 de l'aeroport d'Eivissa, elaborat des d'un absolut menyspreu cap a la realitat i les veritables necessitats de les nostres illes.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: