"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/08/2002

El PSM demana a Matas que deixi de destruir Mallorca

EL PSM-EN DEMANA A MATAS QUE DEIXI DE DESTRUIR MALLORCA

Els nacionalistes qualifiquen el projecte d'ampliació de la platja de Sóller de nou atemptat ecològic

El PSM–Entesa Nacionalista es mostra contrari a l'ampliació artificial de la platja de Sóller perquè consideren que el projecte de la Direcció General de Costes és un nou atemptat ecològic d'aquest ministeri. En aquesta ocasió, el projecte presentat és doblement greu, primer i més important, per l'impacte destructiu sobre el fons marí que produeix, però a més per la negligència que demostra la Direcció General després de comprovar-se els perjudicis ocasionats a partir de les darreres extraccions.

El PSM afirma que s'ha demostrat que la regeneració artificial és un instrument perjudicial, incorrecte i ineficaç: perjudicial des del punt de vista mediambiental; incorrecte perquè les platges regenerades aquesta primavera, tant a la zona nord, com en el Llevant no han recuperat ni de bon tros una qualitat mínima, a més les aigües es mantenen totalment tèrboles, provocant que ara no es pugui gaudir ni les platges ni la mar; ineficaç perquè una intervenció sobre el medi natural a més de provocar mal no resol l'objectiu previst. Cap administració ni institut tècnic pot garantir que una nova tempesta, o la mateixa mar torni la platja al seu estat originari, i es tudin així els recursos públics que s'hi hagin destinats, demostrant-se d'aquesta manera que el veritable objectiu del projecte no és la hipotètica voluntat d'un millora de la costa, sinó que és una irresponsable i camuflada campanya electoral del PP, que és capaç de destruir Mallorca per aconseguir una més que improbable victòria electoral el 2003.

El Secretari d'Organització del PSM, Joan Antoni Salas, ha manifestat, “és del tot incomprensible com Matas s'encaparrota en destruir el medi ambient de Mallorca després dels resultats lamentables de les darrers regeneracions”.

El PSM afirma que Costes no té cap credibilitat a l'hora d'executar les extraccions, després que l'IMEDEA comprovés que les extraccions de Banyalbufar no s'ajustessin als projectes compromesos pel Ministeri, i les perforacions fossin més profundes i no fos respectada la zona delimitada inicialment, vulnerant tots els controls de seguretat. La Direcció General de Costes s'ha convertit, segons Salas, “en el braç destructor del ministeri de medi ambient, del litoral balear i dels seu ecosistema”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: