"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/07/2002

El PSM reclama a PP i PSOE que no es facin enrera en la demanda del dret d’autodeterminació del Sàhara

El PSM-Entesa Nacionalista demana a PSOE i PP una explicació respecte el canvi de postura que han manifestat els seus líders en els darrers dies, respecte el poble del Sàhara i el seu dret a l'autodeterminació, al temps que reclama al dret al poble saharaui a decidir per ells mateixos.

Després que durant molts anys i emparats per una resolució de la ONU, gairebé la totalitat de les forces polítiques i socials de l'estat espanyol (inclosos PSOE i PP) han apostat per l'autodeterminació del Sàhara, mitjançant un referèndum, no s'acaba d'entendre la postura que ha començat a mostrar el líder del PSOE, es referència a aquest tema, manifestant que tal vegada s'hauria de plantejar amb tranquil·litat la tercera via, que camina cap a un emmascarament de l'ocupació marroquí a través d'una falsa autonomia.

Igualment, i després del conflicte de l'illa Perejil o Leila, el PP sembla que ha aprofitat l'avinentesa per iniciar converses amb el Marroc respecte el Sàhara i els primers indicis apunten cap a un canvi de postura més favorable a les demandes marroquines.

Les resolucions de l'ONU des de 1960, el Tribunal de l'Haia i les Disposicions Internacionals aplicades han reconegut els drets legítims del poble saharaui sobre el territori del Sàhara Occidental, però la passivitat de tots aquests i la comunitat internacional, han fet que avui en dia la situació estigui igual i fins i tot es parli de possibilitats que res tenen a veure amb el dret d'autodeterminació dels saharauis al qual tenen ple dret.

Han passat 11 anys des que, sota els auspicis de l'ONU, les parts en conflicte acordaren el Pla de la Pau per al Sàhara Occidental, que establia la celebració d'un referèndum, però a hores d'ara la situació sembla caminar cap a una sortida distinta i no acceptable.

Per tot això , el PSM-Entesa Nacionalista creu que la via autonomista no és una solució factible i continua apostant i demanant el referèndum per l'autodeterminació que es mereix el poble saharaui.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: