"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 18/06/2002

Els JEN de Menorca rebutgen la reforma del sistema de protecci贸 i creuen que s'ha criminalitzat el dret a la vaga

Els JEN de Menorca volen denunciar聽que darrera aquesta reforma hi ha la pretensi贸聽de considerar a l鈥檃turat com a culpable de la seva situaci贸 i d鈥櫭﹕ser sospit贸s de voler cobrar la prestaci贸 per desocupaci贸 alhora que treballaren l鈥檈conomia submergida. Si el qu猫 es pret茅n 茅s lluitar contra el suposat frau, i que des dels JEN creiem que no 茅s majoritari, s鈥檋a de fer amb mitjans humans i tecnol貌gics i no utilitzant nom茅s el cam铆 de聽la repressi贸 i la desprotecci贸.

Consideram, a m茅s, que algunes de les modificacions i mesures d鈥檃questa reforma, com聽l鈥檈liminaci贸 del Salari de Tramitaci贸, la definici贸 i acceptaci贸聽qualsevol 鈥渢reball adequat鈥, la supeditaci贸 de la prestaci贸 per desocupaci贸 a la signatura d鈥檜n comprom铆s d鈥檃ctivitat.... s贸n una clara passa endarrere en la protecci贸 social dels treballadors en atur.

A m茅s, des dels JEN volem denunciar la prepot猫ncia demostrada pel Partit Popular, aplicant la majoria absoluta de manera absolutista i passant el 鈥渞odillo鈥, en ala redacci贸 i aprovaci贸 d鈥檃questa reforma, de manera un脿nime i sense di脿leg amb els altres partits i agents socials. A m茅s, volen denunciar la desvirtuaci贸 que ha de聽la figura del聽Real Decret, podent fins hi tot haver constitu茂t un frau,聽aprovant aquesta reforma per Real Decret.

D鈥檃ltra banda volem denunciar la criminalitzaci贸聽que s鈥檋a fet des del Govern Central, en mans del Partit Popular, al dret constitucional a la Vaga; enfrontant-lo amb el dret al treballa i divulgant la idea que hi ha treballadors bons que volen treballar i tenen dret a treballar i treballadors dolents que volen fer vaga i no accepten que altres treballin.

Per acabar, des dels JEN volem mostrar la nostra preocupaci贸 davant les conseq眉猫ncies real d鈥檃questa reforma en una Illa com la de Menorca on el treball t茅 un alt component estacional i eventual.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: