"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/06/2002

El PSM denuncia que els criteris de designació de banderes blaves està incentivant la transformació de les cales verges en “platges urbanes”

El PSM-Entesa Nacionalista vol denunciar els criteris de designació que es fan servir per a l'atorgament de les banderes blaves a les platges, ja que estan incentivant la transformació de cales verges en “platges urbanes”.

Tot i que en principi aquesta designació està dirigida a la protecció del medi ambient i en aquest cas concret a la preservació de platges i ports, el PSM-Entesa Nacionalista creu que els criteris que es fan servir, a vegades poden provocar efectes en sentit contrari. En aquest sentit, la acció de la Bandera Blava ha incentivat instal·lacions a les platges, en molts casos causant un impacte a l'entorn natural. Igualment ha provocat la col·locació de dutxes i la neteja de les algues marines, espanyant així l'ecosistema de la zona.

El PSM ja va denunciar aquest fet davant la Comissió Europea, al temps que sol·licità una reforma dels criteris de designació, en pro d'uns altres més enfocats a la protecció específica de les platges com a medi natural i no com a medi urbà.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: