"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 22/03/2006

L’Entesa valora molt positivament l’anunci d'alto el foc permanent per part d'ETA

NULL

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) fa una valoració molt positiva de l’anunci efectuat aquest matí per la banda terrorista ETA d’alto el foc i creu que pot ser una passa molt important per al procés de pau a Euskal Herria.

Els nacionalistes oberven amb satisfacció com ETA ha anat més enllà de l’anunci d’una treva per passar a un alto el foc sense contrapartides difícils d’obtenir. Encara que allò que tot demòcrata pot esperar és l’anunci de la dissolució definitiva d’ETA i el lliurament de les armes, el pas efectuat per la banda terrorista és el més agosserat vist fins l’actualitat. En opinió dels nacionalistes, l’anunci brinda una oportunitat de proporcions històriques per resoldre el conflicte del País Basc.

ENE desitja que aquest anunci sigui ben rebut per tots els partits polítics demòcrates i que signifiqui la convocatòria de la Mesa de Partits Bascos per dialogar sobre els problemes més importants d’Euskadi, una mesa en la qual no ha d’estar ningú rebutjat. Els nacionalistes entenen el poble basc es mereix una situació de pau com la que es viu a molts de llocs del món i, alhora, ha de tenir tot el dret a decidir sobre el futur polític que es vol atorgar al País Basc.

L’Entesa espera que el Govern espanyol segueixi funcionant –com fins ara- amb una major predisposició que el govern anterior i que s’assegui a dialogar i negociar la pau al País Basc amb tots els agents implicats. A la vegada, el partit nacionalista vol felicitar als seus aliats, PNB i EA, per la constància que tenen en la resolució del conflicte i perquè el Govern d’Ibarretxe té una oportunitat històrica que, segur, sabrà aprofitar pel progrés d’Euskadi.

 

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: