"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/03/2006

L'Entesa rebutja l'acord entre Pacte i PP per l'ampliació del port d'Eivissa

ENE presentarà una proposició al Congrés per instar a reconduir-lo

NULL

L'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa (ENE) rebutja l'acord entre l'Ajuntament d'Eivissa (Pacte) i l'Autoritat Portuària de Balears (PP) pel qual s'instal·laran plataformes amb una superfície de 80.000 m² i s'ampliarà el port d'Eivissa.

Els nacionalistes mostren la seua preocupació perquè el Pacte Progressista ha cedit davant les pressions del PP i de l'Autoritat Portuària per ampliar el port d'Eivissa, tot i que sempre ha set públic que el PSOE hi estava d'acord. L'Entesa creu que no era aquesta la decisió que es podia esperar d'una administració de color progressista i es demana què ha canviat per a què l'Ajuntament accepti ara la proposta del PP, després de l'aparent negativa d'alguns dels socis consistorials a acceptar l'ampliació.

Els nacionalistes segueixen pensant que hi ha possibilitats realistes (Avanç i primera aprovació del PGOU –2003 i 2004- i proposta de l'Institut d'Estudis Eivissencs) perquè el port d'Eivissa no s'hagi d'ampliar i que es pugui dur endavant una remodelació en les actuals aigües internes. La inversió de quasi 100 ME es pot orientar cap a actuacions internes.

Davant l'anunci d'acord entre Ajuntament i Autoritat Portuària, l'Entesa presentarà una proposició no de llei –a través del grup de CiU- al Congrés dels Diputats per evitar que es dugui a terme aquesta macrointervenció i que es recondueixin les postures coincidents cap a una remodelació interna. ENE confia que quan es tracti la iniciativa, els Ministeris de Medi Ambient i de Foment facin recapacitar el PSOE i que la resta de grups s'hi sumin.

L'Entesa segueix esperant resposta a vàries iniciatives ja presentades sobre el port; una d'elles es refereix a si el Ministeri de Medi Ambient farà una Avaluació d'Impacte Ambiental del projecte presentat pel PP.

ENE considera que l'illa d'Eivissa no pot viure per més temps sotmesa a constants amenaces territorials. Al malson de les autopistes del PP, s'hi han d'afegir els ports esportius i, ara, torna a aparèixer el malson de l'ampliació del port i, a més, amb el suport d'institucions de color progressista.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: