"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/02/2006

L'Entesa demana explicacions a Fiol de perquè no hi hagué classes a l'IES Algarb i l'actuació de Pilar Marí

NULL

L'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa (ENE) considera que Francesc Fiol, conseller d'Educació, ha de donar compte de perquè es va interrompre, ahir, el ritme normal de classes a l'IES Algarb a causa del tancament dels accessos rodats al centre per mor de l'actuació de la Guàrdia Civil per impedir que la Plataforma Antiautopista no intentàs aturar les màquines de les obres de l'autopista Aeroport-Eivissa que ahir treballaren a can Malalt, Sant Jordi.

Els nacionalistes consideren que el conseller ha de sortir en defensa de les seues competències i depurar responsabilitats de perquè la majoria de l'alumnat d'un institut no va poder rebre classes, a part que els treballadors docents no van poder treballar-hi. Fiol ha de reclamar responsabilitats a qui sigui, Conselleria d'Obres Públiques, Delegació del Govern, Consell i demostrar que el preocupa totes les possibles pèrdues de classes, no només quan l'alumnat abandona les aules per assistir a una concentració antiutopistes de forma autònoma. ENE considera indignant que la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears tengui dues vares de mesurar en funció del perquè es perden classes.

A la vegada, l'Entesa (ENE) denuncia que els responsables del centre i els pares i mares d'alumnes no sabien que es tallarien els accessos, malgrat que des del Consell se'ls havia promès que els hi comunicarien qualsevol afectació per mor de les obres de l'autopista. La Delegació d'Eduació tampoc no els hi va dir res, i era la seua responsabilitat.

Per tot això, ENE ha presentat una iniciativa en el Parlament de les Illes Balears.

Per altra banda, els nacionalistes demanen a Fiol el perquè de la presència de Pilar Marí en la presentació d'una associació d'estudiants. L'Entesa considera absolutament inapropiada la presència de Marí i que això només s'explica pel partidisme de la seua actuació com a delegada de la Conselleria, qüestió corroborada pel fet que les dirigents de l'associació pertanyin a Noves Generacions. En una altra iniciativa parlamentària, els nacionalistes volen que es depuri aquest fet i demanen, entre d'altres coses, si Pilar Marí assistirà a la presentació de qualsevol altra associació estudiantil, sigui del signe que sigui.

A judici d'ENE, Fiol i Marí es mostren absolutament submissos amb l'interès del PP per construir les autopistes malgrat que això afecti els interessos i la imatge de l'ensenyament públic.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: