"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/02/2006

ENE diu que la manifestació antiautopistes va ser tot un èxit i que el PP ha de rectificar

Els nacionalistes demanen a Socías molta prudència en l'actuació de les forces de l'ordre a ca na Palleva

NULL

L'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa (ENE) valora com a molt exitosa la manifestació antiautopistes del 17 de febrer que se celebrà a Eivissa i vol felicitar-ne el poble d'Eivissa i molt especialment la Plataforma Antiautopista, des d'afectats a totes les entitats integrants i convocants. A més de l'èxit de participació, s'ha de destacar el fet que no hi va haver cap incident i que el clima va ser molt democràtic, a diferència del que hagués volgut el PP

Els nacionalistes consideren que l'assistència de més de 22.000 persones és una fita històrica dels moviments cívics i democràtics i que demostra que hi ha una multitud de persones dispostes a repetir al PP que no es volen els projectes de les autopistes i que és necessari rectificar-los. A més, des d'ENE es considera que la xifra d'assistents –un 25% de la població eivissenca- té molt de mèrit perquè va ser convocada només unes poques setmanes abans. En judici del seu secretari general, Maurici Cuesta, "hi ha motius per estar orgullosos de la capacitat de resposta del poble eivissenc i del seu compromís amb el territori, un compromís pacífic però conscient i que va a l'alça".

L'Entesa (ENE) exigeix del PP que assumeixi la gran resposta social demostrada a diari davant les obres i en la manifestació del 17, que no faci el ridícul parlant de xifres inexactes i que, sobretot, insti el Govern a aturar les obres de les autopistes, les retiri i s'assegui a negociar amb la Plataforma Antiautopista uns projectes viaris ajustats al territori eivissenc.

Per altra banda, els nacionalistes fan una crida a Ramon Socias, delegat del Govern central a les Illes Balears, perquè sigui molt prudent respecte de l'actuació de les forces de l'ordre quan les obres de les autopistes topin amb la resposta dels antiautopistes. Demà, dilluns, hi haurà una gentada a ca na Palleva intentant que les màquines no treballin en unes propietats que no han estat degudament expropiades i manifestant el seu rebuig a aquests macroprojectes. Per aquest motiu, l'Entesa apel·la al seny de Socias perquè la Guàrdia Civil no intervengui si hi ha resposta antiautopista. El poble d'Eivissa no entendria un desplegament desmessurat d'agents i una actuació contrària a aquest poble. ENE recorda a Socias que no hi ha cap sentència judicial que avali l'actuació del Govern de les Illes Balears, que hi ha molts procediments judicials en marxa i que, per tant, no es pot donar com a bona la voluntat de l'Executiu de seguir amb les obres.

 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: