"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/01/2006

L'Entesa insta el PP a protegir el CP Sa Graduada i el seu entorn i a mantenir-hi el centre educatiu

NULL

L'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa (ENE) vol que el Consell d'Eivissa i Formentera ampliï la declaració inicial de Bé Catalogat (BC) de Sa Graduada que figura en l'expedient que ha aprovat la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric Artístic (CIOTUPHA) i que, així, es passi de la protecció de l'espai arquitectònic dels anys 1930 a la de tot l'entorn de l'edifici, plaça inclosa.

Els nacionalistes creuen que aquesta actuació és possible atès que els informes preceptius que encarregà el Consell, apunten la idoneïtat de la protecció de l'edifici i, especialment, de la importància urbanística de tota la "peça", és a dir, edifici i plaça, a la ciutat d'Eivissa. A més, els informes també apuntaven a la importància de mantenir l'ús educatiu en un espai tan cèntric i la seua funció social. Per altra banda, aquesta actuació que defensa ENE és la que han mantengut les més de 4.000 signatures que demanaven la protecció de Sa Gradauda.

L'Entesa (ENE) insta el PP del Consell a ser valent amb aquesta actuació i a actuar conforme a allò que se li ha demanat i allò aconsellat. A més, aquesta decisió vendria facilitada pel fet que l'Ajuntament d'Eivissa ja ha manifestat la seua intenció de redefinir l'actuació urbanística d'"Eivissa Centre" (opció que s'havia negat fins el moment) i que, per tant, es demostra que és possible allò que ha demanat insistentment ENE: compatibilitzar l'ús educatiu amb la reforma urbanística. L'Entesa s'alegra del canvi de postura municipal.

Per altra banda, l'Entesa conmina el PP eivissenc a convèncer Francesc Fiol, conseller balear d'Educació, que el manteniment del CP Sa Graduada és compatible amb la protecció patrimonial i amb la reforma urbanística, que és possible a nivell econòmic (s'hi ha de fer reformes, com les que s'han fet a altres centres) i, sobretot, que és una demanda amb recolzament social i que defensa una presència educativa al centre urbà.

L'Entesa (ENE) presentarà properament diverses iniciatives al Consell i al Parlament per fer possible la protecció de l'entorn de Sa Graduada.

 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: