"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 17/03/2006

El PSM vol que el president de Fora Vila expliqui en què consisteix l’assessorament als socis que subvenciona el Consell

Segons Alorda, “pretenem que es confirmi o que es desmenteixi la nostra tesi sobre la intenció i la mecànica d’una sèrie d’ajudes que dóna el Consell".

 

NULL

El PSM ha demanat la compareixença del president de Fora Vila perquè expliqui que fa la seva entitat i, sobretot, perquè aclareixi en què consisteix l’assessorament als socis que realitza ell mateix i el secretari de Fora Vila gràcies a una subvenció del Consell de Mallorca. Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, explica que “hem sol·licitat la compareixença del president de Fora Vila perquè la interpel·lació que férem al conseller d’Economia, Miquel Àngel Flaquer, només va servir per aclarir les nostres dades”.

Els nacionalistes pretenen que Fora Vila justifiqui els prop de 30 milions de pessetes, uns 180.000 euros, que el Consell de Mallorca ha destinat a aquesta associació en dos anys i mig. Segons Alorda, “pretenem que es confirmi o que es desmenteixi la nostra tesi sobre la intenció i la mecànica d’una sèrie d’ajudes que dóna el Consell. Si es confirma l’existència d’una xarxa clientelar, volem que s’assumeixin d’immediat responsabilitats polítiques. I, naturalment, per desmentir-la es necessari moltes justificacions que, fins ara, no s’han donat en absolut”.

El PSM posa de manifest que el Consell de Mallorca ha pagat les despeses de la gestoria que està assessorant els membres de l’associació Fora Vila. Els nacionalistes han intentat infructuosament que des de l’equip de govern del Consell s’aclareixi en què consisteix aquest assessorament tècnic als socis de Fora Vila. En aquest sentit, Alorda recorda que “Josep Lliteres, director insular de Relacions Institucionals i membre de Fora Vila, ha reconegut que els membres d’aquesta entitat no són professionals de la pagesia sinó gent preocupada, interessada, pel camp. Si no són professionals, sinó gent preocupada pel camp, quin assessorament tècnic estan rebent? Què fa aquesta gestoria per Josep Lliteres i els altres membres de Fora Vila? Quantes entitats subvencionades paguen amb els diners del Consell de Mallorca “l’assessorament” dels seus socis a través d’una gestoria?”

Finalment, els nacionalistes recorden que l’associaciĂł agrĂ­cola, ramadera i pesquera Fora Vila va nĂ©ixer l’any 2004 amb la participaciĂł de destacats dirigents d’UM (com Josep Lliteres, director insular de Relacions Institucionals, Nicolau Tous, president de l’Institut de l’Esport HĂ­pic de Mallorca, Isidre Cañellas, regidor de CalviĂ , o Mateu FerrĂ , batle de Banyalbufar) i que algunes de les despeses assumides pel Consell de Mallorca corresponen als  despeses corrents, com el telèfon, el lloguer o l’electricitat, dels despatx professional del president de l’entitat. Alorda tambĂ© posa de manifest que el Consell ha pagat mĂ©s de 15.000 euros a dos dirigents de Fora Vila per uns estudis que, tot i que suposadament es tracta de treballs de divulgaciĂł, resten amagats dins un calaix de la instituciĂł insular.

ť
       Segons Alorda, “pretenem que es confirmi o que es desmenteixi la nostra tesi sobre la intenciĂł i la mecĂ nica d’una sèrie d’ajudes que dĂłna el Consell".

 

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: