"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 20/03/2006

El PSM demana a Antich que no avali a Madrid el model de carreteres de PP i UM

Segons Vicens, "Antich ha de decidir si vol que aquest conveni continuï amb el patró depredador de la dreta o si vol aprofitar-lo per corregir el model”.

NULL

El PSM ha demanat una reunió amb el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, amb vistes a la negociació del nou conveni de carreteres que previsiblement es durà a terme el proper 30 de març entre el Ministeri de Foment, el Govern de les Illes Balears i els Consells Insulars.

Els nacionalistes volen instar Antich, que actua com a intermediari del Ministeri de Foment, a què compleixi amb les seves promeses de defensar un model de carreteres més sostenible. En aquest sentit, Gabriel Vicens, secretari general del PSM, afirma que “amb l’actual conveni de carreteres s’han asfaltat a Mallorca unes 2.000 hectàrees. Des del PSM, demanam al PSOE que no avali a PP i UM perquè puguin asfaltar l’altra meitat de l’illa. Antich ha de decidir si vol que aquest conveni continuï amb el patró depredador de la dreta o si vol aprofitar-lo per corregir el model”.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, considera que “avui, a Mallorca, la construcció de noves autopistes i carreteres no és una prioritat. Per contra, el que resulta ben necessari és millorar la xarxa de carreteres existents i el foment del transport públic. Per això, no podem estar d’acord amb el model de carreteres i vies ràpides que defensen PP i UM.

Els nacionalistes asseguren que alguns dels projectes que l’equip de govern del Consell de Mallorca (PP i UM) han demanat d’incloure en el conveni, com el segons cinturó, el soterrament de la façana marítima de Palma i el tercer carril de l’autopista entre Inca i Palma, són absolutament desproporcionats i innecessaris. Des del PSM s’apunta que “amb els diners que es destinen a aquests tres macroprojectes, es podria millorar substancialment la xarxa de carreteres (supressió revolts perillosos, ampliació de carreteres secundàries, eliminació de punts negres, etc.) i es podrien tirar endavant la línies de ferrocarril entre Manacor i Cala Rajada i entre sa Pobla i Alcúdia.


       Segons Vicens, "Antich ha de decidir si vol que aquest conveni continuï amb el patró depredador de la dreta o si vol aprofitar-lo per corregir el model”.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: