"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 08/03/2006

El PSM exigeix la retirada del recurs d’inconstitucionalitat contra la paritat a les llistes electorals de les Illes Balears

La diputada Joana Lluïsa Mascaró afirma que “la Llei Electoral de la Illes Balears va suposar un avanç qualitatiu en l’assoliment de la igualtat entre dones i homes en l’àmbit polític”.

NULL

El PSM vol que el Govern de les Illes Balears sol·liciti al president del Govern de l’Estat, José Luís Rodríguez Zapatero, que retiri el recurs d’inconstitucionalitat contra la modificació de la llei electoral de les Illes Balears que assegurava la presència equilibrada d’homes i dones a les candidatures electoral. En aquest sentit, els nacionalistes han presentat una proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears.

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, afirma que “la Llei Electoral de la Illes Balears, aprovada pel Parlament de les Illes Balears el 21 de juny del 2002, i que incorporava la paritat a les llistes electorals, va suposar un avanç qualitatiu en l’assoliment de la igualtat entre dones i homes en l’àmbit polític”. “Lamentablement, - recorda Mascaró- l’aleshores president del Govern de l’Estat, José Maria Aznar, promogué un recurs d’inconstitucionalitat que provocà la suspensió de l’article 16.4 de la llei, que és el que fa possible garantir la igualtat. Ens resulta absolutament incomprensible que Rodríguez Zapatero mantengui el recurs interposat per Aznar”.

Mascaró manté que “
les candidatures electorals són una bona eina per garantir la participació de les dones i per corregir les desigualtats en l’àmbit de la vida política amb la finalitat de fer efectiu el dret a la igualtat entre les persones”. En aquest sentit, la diputada nacionalista insta el PP a acceptar la paritat electoral en el projecte de llei que s’està tramitant al Parlament de les Illes Balears i la reconversió de la llei de la dona en una llei d’igualtat entre dones i homes.

Finalment, Mascaró posa de manifest que “tot i que, d’ençà
la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides, l’any 1948, hi ha hagut canvis positius, la situació de desigualtat entre dones i homes és encara un fet indiscutible, també a les Illes Balears”. En aquest sentit, la diputada del PSM considera que les institucions públiques han de dur a terme autèntiques polítiques d’igualtat perquè “la participació de les dones en la vida política, econòmica, social i cultural de la societat continua sent inferior a la dels homes”.

ť
       La diputada Joana LluĂŻsa MascarĂł afirma que “la Llei Electoral de la Illes Balears va suposar un avanç qualitatiu en l’assoliment de la igualtat entre dones i homes en l’àmbit polĂ­tic”.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: