"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/03/2006

El PSM demana al Consell de Mallorca que no descarti la recuperació del pailebot mallorquí “Miquel Caldentey”

Els nacionalistes han demanat al Govern de les Illes Balears que estableixi línies d’ajudes als consells insulars a fi de recuperar l’important patrimoni marítim de les Illes Balears i els ofereixi la col·laboració tècnica i el suport necessari.

NULL

El PSM consideren “precipitat” descartar la recuperació del pailebot mallorquí “Miquel Caldentey”, tal com ha anunciat el conseller de Medi Ambient i Natura, Miquel Àngel Borràs. En aquest sentit, Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, sol·licitarà a la institució mallorquina una còpia dels informes tècnics i jurídics elaborats per tal de determinar la impossibilitat de restaurar i recuperar el pailebot pel patrimoni marítim de Mallorca. Els nacionalistes també demanaran la compareixença del conseller Borràs, davant la Comissió Informàtiva del Consell de Mallorca, per tal d'explicar les gestions i informes elaborats al respecte.

Per la seva part, Gabriel Vicens, secretari general del PSM, que també ha mantengut diverses entrevistes i reunions amb responsables polítics i entitats de Catalunya Nord per trobar una solució per a la recuperació de la goleta mallorquina, explica que “tot i que l’actual propietari del pailebot és l’Ajuntament de Canet de Rosselló, qui està realment interessat en la recuperació de la “Miquel Caldentey” és el municipi veí de Port Vendres. És cert que l’any 1988 el Govern francès va classificar la nau com a Monument Històric i que, per tant, no es pot vendre a cap entitat de fora de l’Estat francès, però l’Ajuntament de Port Vendres està disposat ha fer-se amb la propietat i a arribar a acords amb les institucions de les Illes Balears”.

Així mateix, el nacionalistes han demanat al Govern de les Illes Balears que estableixi línies d’ajudes als consells insulars a fi de recuperar l’important patrimoni marítim de les Illes Balears i els ofereixi la col·laboració tècnica i el suport necessari. El PSM també ha instat el Govern de les Illes Balears a adreçar-se al Govern de l’Estat a fi de sol·licitar ajut econòmic per a la tasca de recuperació del patrimoni flotant de les Illes Balears.

Finalment, el PSM insisteix en la necessitat de crear un Museu Marítim com a instrument sociocultural de primer ordre que contribueixi a sensibilitzar el públic respecte al patrimoni en general i al patrimoni marítim en particular. En aquest sentit, els nacionalistes recorden que a l’anterior legislatura el Consell de Mallorca va adquirir el llaüt “La Balear”, el darrer llaüt de barca de bou que queda amb les formes tradicionals, i es va redactar Pla Director del Museu de la Mar, eina bàsica (tal com exigeix la Llei de Museus) per engegar el projecte que suposa posar les primeres pedres per a la recuperació de tot els materials de rellevància dins el camp de la cultura marítima.


       Els nacionalistes han demanat al Govern de les Illes Balears que estableixi línies d’ajudes als consells insulars a fi de recuperar l’important patrimoni marítim de les Illes Balears i els ofereixi la col·laboració tècnica i el suport necessari.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: