"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 02/03/2006

El PSM presenta al路legacions a l'inter猫s general del camp de golf de Son Real

El PSM considera que el turisme a Can Picafort es troba en una situaci贸 dif铆cil que necessita molta atenci贸 per part de les administracions.

NULL

El PSM-EN ha presentat al路legacions contra el camp de Golf que es projecte a la finca de Son Real per 4 motius:

 

         L'impacte negatiu sobre l'aq眉铆fer de la Marineta. A una zona d'elevada transmissivitat i amb un equilibri hidrol貌gic molt d猫bil, tal com reconeix el Pla Hidrol貌gic Balear, o el prediagn貌stic de l'Agenda Local 21 que est脿 elaborant l'Ajuntament de Santa Margalida. Els canvis que suposa el camp de golf al cicle de l'aigua de la zona propiciaran la intrusi贸 marina i en un futur la salinitzaci贸 dels pous de Santa Margalida.

         La gran quantitat de restes arqueol貌giques de la zona. Aquest fet va motivar que al febrer de 2005 la plataforma Son Real No T茅 Preu deman茅s al consell declaraci贸 de BIC de tota la finca de Son Real, com a zona arqueol貌gica. No entenem que la comissi贸 de patrimoni pugui informar el projecte sense que encara s'hagi resolt l'expedient de declaraci贸 de zona BIC.

         No tendr脿 un impacte positiu sobre la zona de Can Picafort. De l'estudi de l'avantprojecte es obvi que el seu objectiu no 茅s revaloritzar la zona de Can Picafort, sin贸 crear un complex independent d'apartaments adossats d'uns 60 m2 (tal com se'n despr猫n del nombre d'edificis d'habitacions, les seves mides i descripcions), amb tota una s猫rie de serveis (bars, cafeteries, restaurant, piscines, SPA). Resulta evident que en aquest cas el projecte de golf no 茅s mes que una excusa per a crear m茅s places tur铆stiques i oferta complement脿ria que entrar脿 en compet猫ncia amb la de Can Picafort.

         La situaci贸 urban铆stica irregular de la finca. L'origen de les parcel路les que formen el camp de golf 茅s una segregaci贸 irregular mitjan莽ant un certificat municipal d'innecessarietat em猫s el juliol de 2002. Aquest certificat ha estat objecte d'interposici贸 d'un recurs contenci贸s administratiu per part dels grups del PSM-EN i el PSOE a l'Ajuntament de Santa Margalida. Per tant entenem que s'hauria de suspendre l'inter猫s general sobre aquestes parcel路les irregulars.

 

El turisme a Can Picafort es troba en una situaci贸 dif铆cil que necessita molta atenci贸 per part de les administracions. Actuacions com l'ampliaci贸 de l'abocador del Corral Serra o aquest camp de golf nom茅s contribueixen a empitjorar les coses.

 

Can Picafort necessita actuacions con la creaci贸 d'un palau de fires i congressos que contribueixi a desestacionalitzar sense posar en perill el medi ambient o la millora de la il路luminaci贸 i la creaci贸 de passos elevats a la carretera Alc煤dia-Art脿 que travessa Can Picafort, proposada pel PSM-EN al Consell de Mallorca i rebutjada per PP i UM.

       El PSM considera que el turisme a Can Picafort es troba en una situaci贸 dif铆cil que necessita molta atenci贸 per part de les administracions.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: