"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 21/02/2006

El PSM satisfet perquè finalment PP i UM admetin la gran equivocació de l’autopista Inca-Manacor

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, afirma que “és de justícia que a la fi el PP i UM renunciïn al que era irracionalment el seu projecte estrella pel que fa a les infraestructures viaries de Mallorca.

NULL

El PSM es mostra satisfet perquè finalment PP i UM admetin la gran equivocació de l’autopista Inca-Manacor. Els nacionalistes presentaran una moció al Ple del Consell de Mallorca per demanar la modificació del Pla Sectorial de Carreteres i el Pla Territorial de Mallorca per suprimir l’autovia Inca-Manacor. El PSM també demanarà que es suprimeixin les altres noves autopistes inclosa la segona via de cintura de Palma.

Gabriel Vicens, secretari general del PSM, afirma que “és de justícia que a la fi el PP i UM renunciïn al que era irracionalment el seu projecte estrella pel que fa a les infraestructures viaries de Mallorca. És evident que es demostra que aquesta autopista era un autèntic disbarat, innecessari, una destrossa del territori capritxosa i sense sentit, que únicament podia respondre a interessos econòmics encoberts”.

El PSM considera que el PP i UM haurien de demanar disculpes a la ciutadania per aquesta gran irresponsabilitat que va provocar protestes generalitzades al Pla de Mallorca, manifestacions i concentracions multitudinàries, la creació de plataformes cíviques per defensar el territori i, fins i tot, la imposició de vergonyoses multes administratives a un grup nombrós d’activistes.

Els nacionalistes denuncien l’enorme frivolitat en què sovint actua el govern del PP, i de manera supeditada el govern d’UM al Consell, pel que fa a temes territorials. Iniciatives polítiques, erràtiques, irracionals, però interessades, que sovint hipotequen el futur socioeconòmic de Mallorca.

Tot i que el PSM aplaudeix la decisió i ha demanat repetides vegades la retirada d’aquest projecte del Pla territorial, per injustificat i negatiu, no deixa de ser inadmissible que fins ara el govern del PP no hagi admès que aquesta autopista no era necessària, ni lògica, ni recomanable. Cal recordar que era el projecte estrella del PP, que va defensar amb arguments incoherents fins a la ridiculesa.

Gabriel Vicens recorda que els arguments en contra d’aquest disbarat eren i segueixen essent irrefutables: trajecte més llarg, major cost econòmic, accentuació del desequilibri territorial, absència d’estudis amplis d’impacte ambiental, pèrdua de terres, impacte socioeconòmic irreversible en el Pla de Mallorca, destrucció injustificada de finques, concentració del trànsit a l’eix Inca-Alcúdia, afecció a espais naturals i rurals, etc.

El secretari general del PSM espera que l’autopista “estrella” del PP-UM passi a la història de les irresponsabilitats com l’exemple més clar i contundent d’una infraestructura viària que en comptes d’estar al servei de l’ordenació territorial d’una comunitat, ben al contrari, condiciona i determina la futura planificació del territori.

Segons Vicens, “és lamentable que de la mateixa manera el PP i UM no puguin admetre que els seus governs estan desfigurant Mallorca i Eivissa amb una xarxa d’autopistes faraònica, que ens endeutarà durant dècades i que transformarà Mallorca amb allò que no volen visitar els turistes i amb allò que no volen els seus propis habitants”.


       Gabriel Vicens, secretari general del PSM, afirma que “és de justícia que a la fi el PP i UM renunciïn al que era irracionalment el seu projecte estrella pel que fa a les infraestructures viaries de Mallorca.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: