"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/06/2001

El PSM demana a la Comissió Europea que controli el transport de mercaderies perilloses a la Mediterrània

El PSM-Entesa Nacionalista ha presentat una pregunta a la Comissió Europea relativa al transport marítim de mercaderies perilloses al mar Mediterrani. Tenint en compte precedents com el desastre del petroler Erika, que el passat 12 de desembre de 2000 s’esqueixà a les costes bretones, contaminant més de 450 quilòmetres de les costes franceses, i l’elevat nombre de vaixells que transporten mercaderies perilloses pel mar Mediterrani, el PSM-Entesa Nacionalista ha demanat a la Comissió Europea que prengui mesures efectives per controlar aquest trànsit i que s’efectuï amb les majors condicions de seguretat.
A la mar Mediterrània, el transport marítim de mercaderies tòxiques és una pràctica habitual, com per exemple el transport d’hidrocarburs. No cal explicar que les Illes Balears són un territori en el qual més del 80% del seu PIB depèn del turisme i que per tant la repetició d’un desastre com el de l’Erika, a més dels irreparables costos mediambientals, representaria un colapse a una economia com la Balear, un dels principals destins turístics d’Europa.
Davant això, el PSM-Entesa Nacionalista insta a la Comissió Europea que dugui a terme un major control en aquests transports i que extremi els controls de seguretat.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: