"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 17/02/2006

El PSM acusa al PP de dur a terme una campanya d’extermini de la llengua catalana basada en la mentida i en la crispació

Els nacionalistes asseguren que darrera d’aquestes manifestacions hi ha una clara intencionalitat política contra la llengua catalana i el Països Catalans.

NULL

El PSM acusa al Partit Popular de dur a terme una campanya de desprestigi i d’extermini contra la llengua catalana basada en la mentida i en la crispació. Segons els nacionalistes, les declaracions del president del PP, Mariano Rajoy, afirmant que “el castellà és perseguit a Catalunya de la mateixa manera que el català durant el règim franquista” i que han estat secundades pel PP Balear, són un clar exemple de la baixesa política dels populars que estan disposats a alimentar la confrontació social per tal de treure algun rèdit polític.

Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, afirma que “el PP menteix, i ho fa intencionadament, quan diu que el castellà està perseguit a Catalunya. Ningú que hagi estat a Barcelona darrerament pot donar crèdit a aquestes acusacions. La presència del castellà és evident al carrer, als mitjans de comunicació o a qualsevol altre àmbit de la vida pública o privada dels catalans. Mariano Rajoy menteix, i ho sap, quan diu que el castellà està perseguit a Catalunya”. En aquest sentit, Sampol manifesta que “José Maria Aznar continua marcat l’estratègia del PP, una estratègia ancorada en la mentida i en la crispació. Pareix que els dirigents populars no recorden que varen perdre unes eleccions per mentir a la ciutadania”.

Els nacionalistes asseguren que darrera d’aquestes manifestacions hi ha una clara intencionalitat política contra la llengua catalana i el Països Catalans. Segons Sampol, “no és casual que mentre Mariano Rajoy parla de la persecució del castellà a Catalunya a les Illes Balears el conseller Fiol es tregui de la màniga la qüestió del trilingüisme, i PP i PSOE es posin d’acord per parlar de “l’idioma valencià” a l’Estatut de País Valencià. El PP està duent a terme una campanya d’extermini contra la llengua catalana que, en massa ocasions, compta amb la col·laboració entusiasta del PSOE”.

Pere Sampol també afirma que “el cínisme i la cara dura del PP pareix que no té límit”. En aquest sentit, el portaveu del PSM afirma que “aquests que ara s’omplen la boca per dir que el castellà es perseguit de la mateixa manera que el català durant el règim franquista són precisament els hereus polítics del franquisme. En això si que són coherents: perseguien el català aleshores i ho continuen fent ara”. Finalment, Sampol recorda les paraules d’Ovidi Montllor quan afirmava que “hi ha persones a qui no agrada que es parle, es pense o s'escriga en català. És la mateixa gent a qui no agrada que es parle, es pense o s'escriga".

ť
       Els nacionalistes asseguren que darrera d’aquestes manifestacions hi ha una clara intencionalitat polĂ­tica contra la llengua catalana i el PaĂŻsos Catalans.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: