"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/02/2006

El PSM demana un Centre Terapèutic de Salut Mental Infantil

Els nacionalistes volen evitar que els infants que necessitin els serveis d’aquests Centres hagin de ser traslladats a la Península, com es fa ara.

NULL

El grup de consellers del PSM demanarĂ  en el proper Ple del Consell que l’Institut de Serveis Socials es posi d’acord amb el Govern de les Illes Balears i la Fiscalia de les Illes Balears per bastir un Centre Terapèutic de Salut Mental Infantil. 

Els nacionalistes volen evitar que els infants que necessitin els serveis d’aquests Centres hagin de ser traslladats a la Península, com es fa ara (amb retards i dificultats). Antoni Alorda, portaveu del PSM en el Consell opina que “és massa clar que el desplaçament provoca desarrelament i desafecció en els nins i nines, amb complicacions afegides, de manera inevitable, al tractament d’aquestes situacions”.

El PSM apunta que es tracta de casos problemàtics a distints nivells, on els vincles afectius estan desestructurats, moltes vegades perquè els infants han estat víctima de maltractaments, i que generen respostes violentes per part dels menors que, fins i tot, poden derivar cap a la deliqüència. Els nacionalistes apunten que els tècnics demanden una adequada actuació de contenció per evitar perjudicis posteriors, a voltes de difícil reversió.

El PSM afirma que, desgraciadament, el nombre de casos de nins i nines entre 10 i 16-17 anys que es presenten a Mallorca (una dotzena llarga) ja són suficients per justificar un Centre d’aquestes característiques i, per tant, hauria d’esdevenir una prioritat de la política sociosanitària i de l’autoritat judicial.

ť
       Els nacionalistes volen evitar que els infants que necessitin els serveis d’aquests Centres hagin de ser traslladats a la PenĂ­nsula, com es fa ara.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: