"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 13/02/2006

El PSM considera que el Centre d’Arqueologia de Son Rossinyol no és el lloc més adequat per fer “matances”

Bujosa afirma que “des del PSM estavem d’acord amb  la creació d’un centre d’aquestes característiques, però sempre encaminat a la preservació, manteniment i conservació del patrimoni històric de Mallorca.

NULL

El PSM considera que el Centre d’Arqueologia i Restauració de Son Rossinyol no és el lloc més adequat per fer matances. Els nacionalistes qüestionen d’aquesta manera el fet que el passat dissabte 11 de febrer, el Consell de Mallorca organitzàs aquesta activitat en el Centre d’Arqueologia amb l’excusa de què es tracta d’un element etnològic i formen part del patrimoni de Mallorca.

Bàrbara Bujosa, consellera del PSM al Consell de Mallorca,  recorda que “Son Rossinyol pretén ser el referent patrimonial a nivell mediterrani. La Memòria de l’any 2004 de Patrimoni històric, diu literalment que “en el panorama de la gestió del Patrimoni Històric adquirirà categoria de fita significativa l’aparició de Son Rossinyol”. A hores d’ara, el Consell de Mallorca ha invertit més de 700.000 euros en concepte de lloguer de la possessió i en l’adequació de les instal·lacions. És evident que les pretensions inicials i les inversions fetes fins ara fan pensar que Son Rossinyol hauria de ser qualque cosa més que un centre per fer matances populars o desfilades de moda.

La consellera nacionalista afirma que “des del PSM estavem d’acord amb  la creació d’un centre d’aquestes característiques, però sempre encaminat a la preservació, manteniment i conservació del patrimoni històric de Mallorca. Ara miram amb certa preocupació els usos que s’estan donant a aquest centre. Ens agradaria saber on és el Pla Director de Patrimoni que hauria de definir les línies mestres de la conservació i difusió del patrimoni, què passa amb l’hotel per a arqueòlegs i amb el centre de custòdia, que no compleix la Llei de Patrimoni. També voldríem una explicació sobre qui controla les restauracions, quins tècnics qualificats hi fan feina, etc.

“Si Maria Antònia Munar considera que la rica gastronomia de Mallorca ha de tenir un lloc privilegiat al Centre d’Arqueologia i Restauració, i veient l’ús que es pensa fer d’aquests centre, pens que s’haurien de fer moltes més activitats en aquest sentit i, per ventura s’haurien de fer panades, crespells i robiols ara que s’acosten les  festes de Pasqua o, fins i tot, torró per Nadal”, ironitzà Bàrbara Bujosa.

Finalment, Bujosa recorda que “lamentablement, aquest centre també ha servit per donar cobertura a una de les associacions creades des del propi Consell, l’Associació per a la Conservació i Difusió del Patrimoni, que ja havia rebut aportacions econòmiques amb anterioritat a la seva alta al registre d’entitats de la Comunitat autònoma de les Illes Balears”.


       Bujosa afirma que “des del PSM estavem d’acord amb  la creació d’un centre d’aquestes característiques, però sempre encaminat a la preservació, manteniment i conservació del patrimoni històric de Mallorca.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: