"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 13/02/2006

El PSM denuncia un abocador il·legal a Son Ferriol provocat pel desdoblament

Muñoz i Canyelles han explicat que “la direcció tècnica ha d’estar en mans d’un enginyer de mines, cosa que no està succeïnt, i s’ha de comunicar a la DG d’Indústria les quantitats extretes i dipositades”.

NULL

El portaveu del Grup Municipal del PSM de l’Ajuntament de Palma, Pere Muñoz i la Consellera del PSM del Consell de Mallorca Caterina Canyelles s’han desplaçat avui a les obres de la variant de Son Ferriol i Sa Casa Blanca per tal de denunciar l’abocador il·legal que ha aparegut com a conseqüència d’aquestes obres i l’agressió al medi ambient que aquest suposa, en tant en quant no s’està duent a terme la correcta separació de materials.

Segons Pere Muñoz, portaveu del Grup Municipal del PSM ha declarat que “el promotor de l’obra és la Conselleria d’Obres Públiques, mentre que l’empresa adjudicatària és Brues y Fernandez, ambdós -ha dit Muñoz- responsables de l’aparició d’aquest abocador il·legal i contaminant”.

Segons Muñoz, Aquest abocador no compleix amb la directiva europea 99/31/CE relativa a l’abocament de residus inerts (terres, ciments, formigons, grava, pedres, etc) segons la qual (article 6, punt d) no es poden mesclar aquests elements no combustibles amb plàstics, fibra de vidre, tubs de polietè o PVC, materials que cremen fàcilment”.

Així mateix, el regidor nacionalista ha esmentat que no s’ha respectat l’estudi d’impacte ambiental del projecte, al qual es regula la gestió dels residus i el seu tractament (pel qual hi ha d’haver una partida econòmica).

Muñoz ha dit que en cap cas hi havia la necessitat de fer un clot enorme en mig d’un sementer per tal d’extreure terra per a fer el llit de la variant, ja que es compta amb tot el material d’aportació producte de les obres de soterrament del tren i del metro. A més, -ha afegit el portaveu del PSM a Cort- no consta l’autorització d’un mitjà competent en Medi Ambient (aricle n. 7).

Per una altra banda, Muñoz i Canyelles han explicat que “La direcció tècnica ha d’estar en mans d’un enginyer de mines, cosa que no està succeïnt, i s’ha de comunicar a la DG d’Indústria les quantitats extretes i dipositades, que només poden ser de material inert, ja que l’altre material (metalls, plàstics) s’ha de reciclar”.

En darrer terme, Pere Muñoz i Caterina Canyelles han acusat al Govern Balear de prioritzar per davant de l’obligat respecte al medi ambient la inauguració de les obres abans de les eleccions del 2007, ja que si no es tracten els residus l’execució de l’obra és molt més ràpida.

ť
       Muñoz i Canyelles han explicat que “la direcciĂł tècnica ha d’estar en mans d’un enginyer de mines, cosa que no estĂ  succeĂŻnt, i s’ha de comunicar a la DG d’IndĂşstria les quantitats extretes i dipositades”.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: