"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 10/02/2006

El PSM insta l’Estat a dotar l’administració de justícia dels recursos suficients per garantir l’exercici de les seves funcions

Pere Sampol afirma que “la situació de l’administració de justícia a les Illes Balears ja fa molt de temps que és insostenible, tal com s’ha denunciat en repetides ocasions des de diferents sectors socials, jurídics i polítics.

 

NULL

El PSM insta el Govern de l’Estat a dotar l’administració de justícia a les Illes Balears dels recursos personals i materials suficients que puguin garantir l’exercici de les seves funcions. Els nacionalistes han reiterat aquesta petició després dels incidents ocorreguts al Palau de Justícia en el qual un incendi ha causat importants danys materials a la Secció Primera de l’Audiència Provincial. El PSM recorda que fa només una setmana es produí un altre incendi a les dependències del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Pere Sampol, portaveu del PSM al Parlament de les Illes Balears, afirma que “la situació de l’administració de justícia a les Illes Balears ja fa molt de temps que és insostenible, tal com s’ha denunciat en repetides ocasions des de diferents sectors socials, jurídics i polítics. La mala situació en la qual es troba l'administració de justícia ha quedat reflectida en les diferents informes i memòries judicial aprovades pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i que han posat reiteradament de manifest els greus problemes de manca de personal, d’espai i de recursos que pateix l’administració de justícia a les Illes Balears”.

El portaveu nacionalista considera que “una justícia lenta i dificultosa com la que tenim actualment a les Illes Balears posa en entredit un dels pilars fonamentals de l’estat de dret. En aquest sentit, Sampol recorda que la Comissió d’Assumptes Institucionals va aprovar per unanimitat una proposició no de llei presentada pel PSM en la qual es demanava al Parlament de les Illes Balears que instàs el Govern de Zapatero a incrementar la despesa dels mitjans personals i materials dels jutjats de les Illes Balears.

Sampol explica que la proposiciĂł no de llei aprovada unĂ nimement per tots els grups parlamentaris de la Cambra balear tambĂ© instava el Govern de l'Estat espanyol a executar el traspĂ s de l'administraciĂł de justĂ­cia al Govern de les Illes. El PSM recorda que l’article 55.1 de l’Estatut d’Autonomia  de les Illes Balears estableix que “Pel que fa a l’AdministraciĂł de JustĂ­cia, a excepciĂł de la militar, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears exercir totes les facultats que les lleis orgĂ niques del Poder judicial i dels Consell General del Poder Judicial reconeguin o atribueixin al Govern de l’Estat”.

El diputat nacionalista considera que “és un contrasentit que en aquests moments en què tots els partits polítics estam parlant de la reforma de l’Estatut d’Autonomia i d’incrementar el sostre competencial de les Illes Balears, el Govern de les Illes Balears encara no hagi assumit la competència en matèria de justícia, tal com estableix des de fa gairebé 20 anys l’actual Estatut”. Pere Sampol assegura és necessari fer efectiu el traspàs de les competències per millorar les condicions de treball dels professionals de la justícia i per poder donar als ciutadans de les Illes Balears un servei adequat, que en aquests moments no està oferint l'administració estatal.

ť
       Pere Sampol afirma que “la situaciĂł de l’administraciĂł de justĂ­cia a les Illes Balears ja fa molt de temps que Ă©s insostenible, tal com s’ha denunciat en repetides ocasions des de diferents sectors socials, jurĂ­dics i polĂ­tics.

 

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: