"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 10/02/2006

El PSM afirma que el decret pel trilingĂĽĂ­sme emmascara una agressiĂł inadmissible contra la llengua catalana

El secretari general del PSM es mostra indignat per la manca de compromĂ­s del Govern de les Illes Balears amb la defensa i la promociĂł de la llengua catalana.

NULL

El PSM afirma que el decret pel trilingüísme que promou la Conselleria d’Educació emmascara una agressió inadmissible contra la llengua catalana. En aquest sentit, Gabriel Vicens, secretari general del PSM, denuncia que “amb l’excusa de promoure l’ensenyament de llengües estrangeres, un fet positiu que es pot dur a terme de moltes altres maneres, el Govern del PP vol tornar enrere la normalització lingüística de la llengua pròpia de les Illes Balears”. Segons Vicens, “el PP només cercar dificultar que el català sigui utilitzat com a llengua normal i vehicular als centres educatius de les Illes Balears”.

El secretari general del PSM manifesta que “és absolutament intolerable que qui té l’obligació per llei de protegir la llengua pròpia i oficial de les Illes Balears sigui qui proposi modificar o substituir el decret de mínims que tenia per objectiu que al menys un 50% de les classes s’impartissin en català amb la finalitat d’avançar en l’ús normal de la llengua catalana en tots els àmbits”.

Vicens considera que “si la Conselleria d’Educació vol fomentar el coneixement de l’anglès, cosa que és positiu, hi ha maneres més eficaces i practiques com augmentar les hores de desdoblament d’anglès, fomentar l’aprenentatge de noves tecnologies, promoure més intercanvies entre estudiants, fomentar la utilització i l’aprenentatge a través d’internet, etc”. En aquest sentit, el dirigent nacionalista afirma que “lamentablement, tot fa pensar que a la Conselleria d’Educació no li interessa en absolut fomentar les llengües estrangeres, sinó que just cerca una excusa per agredir i menysprear la llengua catalana”.

El secretari general del PSM es mostra indignat per la manca de compromĂ­s del Govern de les Illes Balears amb la defensa i la promociĂł de la llengua catalana i afirma que “el Govern de Jaume Matas s’ha caracteritzat per haver actuat en matèria educativa amb demagògia i falsedats”. En aquest sentit, Vicens recorda que “al final, la llibertat d’elecciĂł de centre que propugnava el PP ens haura deixat com a fruit uns centres educatius mĂ©s massificats, unes subvencions il·legals per mantenir aules als centres concertats i un afebliment de l’escola pĂşblica. I, de la mateixa manera, aquest decret acabarĂ  amb un retrocĂ©s de la presència de la llengua catalana als centres educatius”.    

ť
       El secretari general del PSM es mostra indignat per la manca de compromĂ­s del Govern de les Illes Balears amb la defensa i la promociĂł de la llengua catalana.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: