"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 07/02/2006

El PSM vol que Consell i Govern expliquin què han fet pel retorn dels Bous de Costitx

Els nacionalistes sospiten que el procés està paralitzat per manca de voluntat política.

NULL

El PSM vol que la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Dolça Mulet, expliqui si s’ha constituït la comissió d’experts que es va comprometre a crear per tractar el retorn dels Bous de Costitx i, si existeix, a quines conclusions ha arribat. Els nacionalistes sospiten que el procés està paralitzat per manca de voluntat política del govern insular.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, explica que “a la Comissió Informativa del 28 de gener de 2005 (ja fa més d’un any) es va acordar (amb l’abstenció del PP i el vot favorable de la resta de grups polítics) encomanar al departament de Cultura la creació d’una comissió d’experts per tractar la qüestió del patrimoni mallorquí a l’exterior”.

Alorda recorda que, així mateix, el Ple del Consell del mes d’abril aprovà per unanimitat una moció del PSM per negociar amb el Museu Arqueològic Nacional el dipòsit permanent dels Bous al Museu de Mallorca, “però –segons Alorda- no han tengut cap informació que permeti creure que s’està treballant en aquesta línia”.

El PSM va presentar la moció després que la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar (juntament amb Francesc Antich) es desplacés a Madrid per negociar  una mera exposició temporal com la de l’any 1994. El PSM considera que és un objectiu poc ambiciós i, així i tot, no se n’ha tornat saber res.

Per la seva banda, Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM al Parlament de les Illes Balears, ha demanat al Conseller d’Educació i Cultura, Francesc Fiol, que doni comptes de les gestions efectuades fins ara per la seva conselleria per aconseguir el retorn dels Bous de Costitx a Mallorca. Mascaró recorda que el Govern de les Illes Balears és qui té competències en la gestió del Museu de Mallorca.

El PSM insisteix que es tracta de treure les oportunes conseqüències de viure en un Estat no centralista. Segons la diputada nacionalista “no pretenem crear polèmiques oportunistes, però sí aprofitar l’ocasió per recuperar els nostres béns patrimonials més importants, molt especialment quan aquests béns són de titularitat pública estatal”.

ť
       Els nacionalistes sospiten que el procĂ©s estĂ  paralitzat per manca de voluntat polĂ­tica.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: