"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 01/02/2006

El PSM demana al Consell de Mallorca una morat貌ria d鈥檌ntervencions en zones humides

Alorda aprofita la celebraci贸 del Dia Mundial de les Zones Humides per recordar que 鈥渁ctualment s鈥檈stan tramitant diversos projectes urban铆stics en zones humides mallorquines, uns espais d鈥檜na especial import脿ncia ecol貌gica.

NULL

El PSM demana al Consell de Mallorca que suspengui la tramitaci贸 d鈥檜rbanitzacions sobre s貌ls inclosos en els inventaris existents de zones humides de Mallorca, mentrestant no s鈥檋agi aprovat el decret de protecci贸 que n鈥檈stableixi el llistat definitiu, o fins que incorpori la seva protecci贸 efectiva en el Pla Territorial de Mallorca. Els nacionalistes tamb茅 insten la Conselleria  de Medi Ambient a aprovar un decret de protecci贸 de les zones humides de les Illes Balears tal i com exigeix el Pla Hidrol貌gic de les Illes Balears.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, aprofita la celebraci贸 del Dia Mundial de les Zones Humides (2 de febrer) per recordar que 鈥渁ctualment s鈥檈stan tramitant diversos projectes urban铆stics en zones humides mallorquines, uns espais d鈥檜na especial import脿ncia ecol貌gica. Mentrestant, la llei d鈥檃ig眉es, la Convenci贸 sobre Zones Humides  (conveni de Ramsar) o el Pla Hidrol貌gic de les Illes Balears obliguen a la seva conservaci贸鈥.

Els nacionalistes posen com a exemples de zones humides amena莽ades Ses Fontanelles (Prat de Sant Jordi) a Palma, la Marina de Magaluf a Calvi脿 o l鈥橴llal a Pollen莽a. Segons el PSM, l鈥檈xecuci贸 del projecte comercial i d鈥檕ci a Ses Fontanelles suposaria una major saturaci贸 a la Platja de Palma, una de les zones m茅s massificades de l鈥檌lla, on s贸n necess脿ries operacions d鈥檈sponjament i no d鈥檌ncrement d鈥檕cupaci贸.鈥滱ix铆 mateix鈥, adverteix Alorda, 鈥渟uposar脿 degradar el m茅s gran dels aiguamolls que resten a Palma, una zona de 325.000 metres quadrats que t茅 uns notables valors ecol貌gics i paisatg铆sitcs鈥.

El PSM tamb茅 recorda que la urbanitzaci贸 de la Marina de Magaluf afecta 450.000 metres quadrats de terreny no transformat i edificar-hi 3.000 places tur铆stiques i residencials, a m茅s de centres comercials i d鈥檕ci. Tamb茅 l鈥橴llal, al municipi de Pollen莽a, 茅s una zona humida amena莽ada per un projecte d鈥檜rbanitzaci贸 incl貌s en una 脌rea de Reconversi贸 Territorial (ART) del propi Pla Territorial, que afecta m茅s de 10 hect脿rees de la zona, amb una densitat prevista de 60 habitants per hect脿rea.

       Alorda aprofita la celebraci贸 del Dia Mundial de les Zones Humides per recordar que 鈥渁ctualment s鈥檈stan tramitant diversos projectes urban铆stics en zones humides mallorquines, uns espais d鈥檜na especial import脿ncia ecol貌gica.

&source=psm-entesa.cat" target="_blank">

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: